Anderlecht pakt revanche voor de nederlaag tegen Lokeren in het Astridpark. Toen diende ex-Anderlechtspeler Deschacht zijn voormalige ploeg de doodsteek toe. Nu troffen Santini en Gerkens raak. Cevallos scoorde nog tegen, maar het mocht niet zijn voor de mannen van Glen De Boeck. De degradatie is nu officieel een feit.

Er stond wel het een en ander op het spel vanavond op Daknam. Lokeren kon officieel degraderen, Anderlecht moest weer een play-off 1-plek zien te versieren. De thuisploeg startte nochtans het gretigst aan de match. Na acht minuten moest Saroka de bal maar langs Didillon plaatsen, maar de spits uit vorm gleed half weg waardoor zijn poging niet succesvol kon genoemd worden. 


Een bepaalde voetbalwet zegt dan al eens: wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus. Ook nu kreeg diezelfde wet weer gelijk. Na een kwartier leverde Appiah zijn eerste assist van het seizoen af. Ivan Santini kopte zijn dertiende tegenvoets binnen. Zo kwam de Kroaat op gelijke hoogte van zijn geblesseerde spitsbroeder Dimata. 

Lokeren was daarna een poosje onmachtig. De Brusselse verdediging ging niet bibberen van de aanvalsgolven van Cevallos en co. Diezelfde Ecuadoriaan probeerde Didillon nog te verrassen, maar de Fransman wou daar niet van weten. Zo kabbelden we verder tot de rust. 

In de tweede helft was het ook de uitploeg die weer het eerst van zich liet spreken. Yannick Bolasie speelde zijn maatje Verschaeren aan net buiten de zestien meter, maar de tiener uit de jeugdfabriek van Anderlecht krulde het leer nipt naast. Toch bleek het maar uitstel van executie voor Lokeren. In minuut 67 kopte Pieter Gerkens de ploeg van voorzitter Roger Lambrecht tegen de mat. Milic mocht de assist achter zijn naam schrijven. 

De rest van de match zal niet tot de geschiedenisboeken gaan behoren. Al scoorde Cevallos, de beste man bij Lokeren, tien minuten voor affluiten nog wel nog de 1-2. Maar de essentie is dit. Anderlecht klopt Lokeren met 1-2 en de Oost-Vlamingen verdwijnen hierdoor binnen enkele weken uit de Belgische eerste klasse. Paars-wit behoort door deze drie punten weer bij het elite-groepje van de zes beste teams van België. Ongezien spannend is het, die strijd om play-off 1. 


het MOMENT 
van de match
 Pieter Gerkens duwt Sporting Lokeren officieel naar 1B met de 0-2 ruim twintig minuten voor tijd. 
de MAN 
van de match
Antonio Milic. De Anderlecht-fans hadden het in het verleden niet bepaald op de ex-Oostendespeler, maar vandaag was hij gewoon goed. Een assist en een zeer secure  match op verdedigend vlak. Meer moet dat niet zijn voor coach Fred Rutten. 
onze MENING 
over de match
Anderlecht wint verdiend op Lokeren. Geen reuzematch van de recordkampioen, maar wel volwassen uitgevoetbald. Lawrence liet zich te makkelijk opzijzetten bij de 1-2, maar Fred Rutten zal dat wel met de mantel der liefde bedekken.