Antwerp heeft met 2-1 in eigen huis gewonnen van Eupen. De thuisploeg kwam via Owusu op voorsprong. Ocansey hing de bordjes al snel opnieuw gelijk, maar Bolingi zorgde voor het verlossende doelpunt.

Antwerp en Eupen sloten op de Bosuil de 28e speeldag van de Jupiler Pro League af. De thuisploeg begon erg scherp aan de partij en kreeg al snel een eerste kans. Van Crombrugge hield Lamkel Ze met een prima redding van het openingsdoelpunt.

De doelman van Eupen was de beste man bij de bezoekers in de beginfase met enkele prima reddingen. Zowel Buta als Lamkel Ze gingen even later op zoek naar een strafschop, maar scheidsrechter Van Damme gaf geen krimp. Lamkel Ze werd zelfs bestraft met een gele kaart voor een schwalbe.

Na een half uur spelen kon Eupen voor het eerst tegen prikken. Lazare werd prima aangespeeld aan de rand van de zestien meter, maar zijn plaatsbal zoefde naast het doel van Bolat. Het was wel het sein voor de bezoekers om de wedstrijd een beetje over te nemen. Antwerp liet het tempo zakken en zo gingen we rusten met een brilscore.

Na de pauze vielen de doelpunten wel. De wedstrijd was nog geen tien minuten opnieuw bezig toen Buta een prima voorzet afleverde vanaf de rechterflank. Owusu stond op de juiste plaats en devieerde de bal prima tegen de touwen. Lang kon Antwerp echter niet van de voorsprong genieten want amper enkele minuten later kon Ocansey profiteren van een onwaarschijnlijke blunder van Juklerod achterin. De spits van Eupen schoof de bal onder Bolat in doel en hing de bordjes zo opnieuw gelijk.

Antwerp leek de scheve situatie meteen terug recht te zetten want twee minuten later kopte Batubinsika een vrije trap van Refaelov moederziel alleen in doel aan de tweede paal. Na een tussenkomst van de VAR keurde ref Van Damme het doelpunt echter af voor een duwfout. Eupen maakte vervolgens bijna meteen gebruik van de commotie en prikte scherp tegen. Jelle Van Damme haalde echter uit met een perfecte redding op de doellijn om de achterstand te vermijden.

Mbokani leek tien minuten voor tijd de matchwinnaar te gaan worden voor de thuisploeg. De spits pakte uit meteen heerlijke controle en dito afwerking, maar ref Van Damme keurde het doelpunt af voor buitenspel. Het was uiteindelijk Bolingi die zich tot man van de match kroonde met het winnende doelpunt. Het doelpunt werd eerst nog afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR kwam terecht tussen en keurde het doelpunt goed. Antwerp pakt zo drie belangrijke punten en stelt zo zijn plaats in Play-Off 1 veilig.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de slotfase schiet Bolingi het winnende doelpunt tegen de touwen, maar ref Van Damme fluit meteen voor buitenspel. Pas na tussenkomst van de VAR wordt de goal toch goedgekeurd.
de MAN
van de match
Buta was erg bedrijvig op de rechterflank en en tekende voor twee assists.
onze MENING
over de match
Antwerp was de sterkste ploeg en wint verdiend op eigen veld. De thuisploeg is met deze drie punten ook zeker van deelname aan Play-Off 1. Eupen kwam zonder zorgen voetballen op de Bosuil maar kon nooit echt een vuist maken.