MLS-club Toronto FC heeft de transfer van Alejandro Pozuelo bekendgemaakt. De Spaanse spelverdeler komt over van Racing Genk. De middenvelder maakt op 18 maart pas de overstap, na de twee resterende wedstrijden in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League.

"Toronto FC maakte vandaag bekend dat het een akkoord heeft bereikt met KRC Genk over de transfer van Alejandro Pozuelo. De Spaanse middenvelder tekent als een Designated Player." Een Designated Player is een speler die niet onder het salarisplafond van de Major League Soccer valt,elk team mag slechts drie zo'n spelers aantrekken.

"Alejandro is een uitstekende speler die zowel doelpunten kan aanbrengen als zelf doelpunten kan maken", stelt algemeen manager Ali Curtis. "Hij is de beste speler in het beste team van de Belgische topdivisie. Uiteraard zouden we hem graag nu al bij ons hebben, maar we kijken uit naar zijn komst op 18 maart. We zijn erg enthousiast over het seizoen 2019 en voegen een ander belangrijk puzzelstuk toe aan een kwaliteitsvolle groep die ons alleen maar sterker maakt."

Genk is in zijn communiqué duidelijk over haar intenties. "De club ondernam al het mogelijke om Pozuelo zoals overeengekomen tot het einde van het seizoen in Genk te houden. Het clubbestuur voerde hierover uitvoerig gesprekken met zowel Alejandro als Toronto. Na finaal overleg met de spelersgroep, die aandrong op een oplossing, werd er een compromis gevonden met Toronto waarin Pozuelo blijft tot 18 maart."