Club Brugge heeft een vlotte uitzege geboekt tegen Eupen. Al na 45 minuten was het 0-3 voor de West-Vlamingen. Na de rust diepte Gouden Schoen Hans Vanaken de voorsprong nog verder uit.

De gure wind en felle regen nodigde niet echt uit tot voetballen, maar dat liet Club Brugge niet aan zijn hart komen op de Kehrweg. De troepen van Ivan Leko begonnen sterk en grepen Eupen naar de keel. Na 22 minuten werden de aanvallende intenties van de bezoekers al beloond. Na geharrewar in de 16 kon Hans Vanaken Van Crombrugge te grazen nemen. Amper een minuut later stond het al 0-2. Ditmaal met Vanaken in de rol van aangever, Krepin Diatta nam met dank aan en trapte de bal overhoeks voorbij Van Crombrugge.

Op slag van rust was het helemaal boeken toe voor Eupen. Ruud Vormer krulde een vrije trap fantastisch voorbij de doelman. Club op rozen na 45 minuten.

Vrijwel meteen in het begin van de tweede helft was het echt over and out voor de thuisploeg. Vormer zette zich prima door op de flank en legde de bal panklaar voor Vanaken. De Gouden Schoen twijfelde niet en knalde de 0-4 staalhard tegen de netten. Eupen probeerde vervolgens nog wel. Mede dankzij de kwieke invaller Toyokawa kwam Eupen beter in de ploeg, maar scoren lukte niet. Fall werkte een open kans verschrikkelijk slecht af en Toyokawa zijn kopbal verdiende beter dan de buitenkant van de paal.

Leko bracht met Vossen en Rezaei nog twee verse spitsen in, maar het bleef 0-4. Een deugddoende zege voor Club Brugge, Eupen snakt naar het einde van de reguliere competitie.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De dolle twee minuten in het midden van de eerste helft waardoor Club op een dubbele voorsprong kwam. 
de MAN
van de match
Hans Vanaken uiteraard. De Gouden Schoen scoorde tweemaal en was goed voor een assist.
onze MENING
over de match
Een sterke prestatie van een duidelijk hongerig Club Brugge. Blauw-zwart is meer dan ooit de grote uitdager van Racing Genk in de strijd om de titel.