Anderlecht heeft zich verzekerd van Play-Off 1. Het klopte Kortrijk met 2-0 dankzij twee goals van Sven Kums. Door het gelijkspel van STVV in Moeskroen is paars-wit zeker van een plaats bij de beste zes.

Anderlecht wist waar het voor stond. In de hevige strijd om Play-Off I kon paars-wit zich ook tegen Kortrijk geen misstap veroorloven. De Kerels zijn de  jongste weken echter op dreef en droomden zelf nog steeds van een stek bij de beste zes in de Jupiler Pro League.

Anderlecht nam de match van bij de start in handen. Dat leverde een hele reeks gevaarlijke standjes op, met vaak Bolasie en Verschaeren in een hoofdrol, maar echte kansen bleven een hele tijd uit. De eerste was na ruim 20 minuten toen Zulj een kopbal helemaal verkeerd raakte na een knappe voorzet van Gerkens.

Net voor het half uur stak Kortrijk voor het eerst zijn neus aan het venster en hoe. Obradovic moest een kopbal van Stojanovic van de lijn halen en in de herneming trof Avenatti de lat. Anderlecht was even aangeslagen maar dan sloeg Kums hard toe. De aanvoerder zette een één-twee op met Bolasie, gleed voorbij twee tegenstanders en mikte de bal knap in de verste hoek: 1-0.

Nadien was Anderlecht heer en meester. Het drukte Kortrijk achteruit en kwam op slag van rust bijna op 2-0. Bolasie haalde verschroeiend uit vanop een meter of 25 maar via de vingertoppen van Bruzzese spatte de pegel uit elkaar op de lat. Zo bleef het verschil bij de rust miniem.

Een marge die lang op het bord bleef. Na de pauze kabbelde de match immers lange tijd gewoon verder. Anderlecht was baas en dreigde via Zulj en Lawrence. Kortrijk scoorde na balverlies bij de thuisploeg maar Avenatti stond duidelijk buitenspel.

Kortrijk leek zich in de match te knokken want Didillon moest ook nog een keer invaller  Ezekiel van de gelijkmaker houden. Het sein voor Kums om zich nog eens te tonen. De aanvoerder krulde een vrije trap voorbij Bruzzese. Zijn vijfde goal dit seizoen en telkens waren het er mooie.

Kortrijk moest nog drie keer scoren om de droom levend te houden en dat was duidelijk te veel. De Kerels geloofden er niet meer in. Verder dan een half afgeblokt schotje van Lepoint kwamen ze dan ook  niet meer. Anderlecht speelde de match rustig uit en kreeg goed nieuws uit Moeskroen waar STVV bleef steken op 1-1. Paars-wit is zo zeker van Play-Off I.

het MOMENT
van de match
 Kortrijk leek in de tweede helft even aan te zetten met kansen voor Chevalier en Ezekiel, maar toen sloeg Kums een tweede keer toe.
de MAN
van de match
Natuurlijk is dat Sven Kums. De aanvoerder van scoorde opnieuw twee knappe goals en loodste zijn ploeg zowat in zijn eentje naar Play-Off I.
onze MENING
over de match
Anderlecht stond voor een erg belangrijke match tegen een gevaarlijke tegenstander maar kwam buiten  minuten in de tweede helft nooit in problemen. De Brusselaars verzekeren zich zo een match voor het einde van de reguliere competitie van Play-Off I maar eigenlijk is dat voor een ploeg als Anderlecht geen reden om hoog van de toren te blazen.