Standard heeft zijn ticket voor Play-off 1 beet. De ploeg uit Luik won de wedstrijd op het veld van Cercle Brugge met 1-2. Na 45 minuten stond Standard met 0-2 voor dankzij twee goals van Emond en leek het makkelijk de overwinning binnen te halen. Cardona maakte in de tweede helft echter de aansluitingstreffer en liet Standard nog even bibberen. Standard won uiteindelijk met 1-2.

Na de eerste helft was het al zo goed als zeker dat Standard de drie punten mee naar huis zou pakken. Na twee doelpunten van Renaud Emond had Standard een geruststellende voorsprong, maar de aansluitingstreffer van Cardona liet de Rouches nog even bibberen. 

Standard kwam op voorsprong via een corner. Nardi schatte de hoekschop niet goed in. Aan de tweede paal stond Emond klaar om de bal tegen de netten te jagen, 0-1. Na het doelpunt probeerde Cercle te reageren, maar het vond de laatste pass niet. 

Toen kwam de prachtige aanval van Standard. Emond raapte de bal op op de rechterflank en speelt in op Bokadi die is ingeschoven. Bokadi geeft een steekpass naar Lestienne die met een fraai hakje de ingelopen Emond vrijspeelt. Emond moet alleen nog afwerken en doet dat ook. 
Hij scoort zijn tweede van de avond en zijn twaalfde van het seizoen. Standard speelde vanaf dat moment rustig de eerste helft uit. 

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste. Standard had de bal en Cercle kon er niets of weinig tegen beginnen. Tot plots Cavanda de bal verloor op de eigen zestien meter na goed jagen van Etienne. De linksachter van Cercle speelde de bal in de voeten van Cardona, die de kans niet laat liggen. 
Door de aansluitingstreffer veranderde Cercle. Het speelde opeens met veel energie en enthousiasme en drukte Standard terug in de eigen zestien meter. Cercle kon echter geen grote kansen meer creëren. Standard is met de overwinning zeker van Play-off 1.

het MOMENT 
van de match
 De tweede goal van Renaud Emond was een van mooie makelij. De steekpass van Bokadi gevolgd door een hakje van Lestienne dat Emond volledig vrijspeelde. 
de MAN 
van de match
Renaud Emond scoorde twee keer voor zijn ploeg en liet nogmaals zien dat hij niet veel kansen nodig heeft om veel te scoren. Emond heeft nu al twaalf keer de bal tegen de netten geschoten dit seizoen.
onze MENING 
over de match
In een wedstrijd zonder al te veel kansen was Standard zeer efficiënt. Standard zette zeventig minuten goed druk en liet Cercle niet voetballen. De goal van Cardona veranderde het spelbeeld. Cercle was opeens de betere ploeg, maar kon niet echt gevaarlijk zijn. Door deze overwinning zien we Standard zeker terug in Play-off 1.