STVV is er niet in geslaagd om te winnen op Moeskroen. Het kwam wel op voorsprong via Kamada. Moeskroen kon op gelijke hoogte komen via de onvermijdelijke Awoniyi. Daarna viel de thuisploeg nog met 9 man, maar daar kon STVV niet meer van profiteren. Zo verliest STVV twee kostbare punten in de strijd om play-off 1.

Moeskroen begon het best aan de partij, maar het was STVV dat de eerste grote kans kreeg. Kamada kon alleen op Butez af, maar zijn stiftje geraakte niet voorbij de doelman van Moeskroen. In de herneming knalde De Sart nog hoog over.

Op het kwartier was het wel raak voor STVV. Kapitein Botaka bracht de bal voor doel en vond Kamada aan de tweede paal. De Japanner stond moederziel alleen en kon de bal rustig binnen tikken. STVV rustte niet op zijn lauweren en kreeg meteen daarna een uitstekende kans via Asamoah. De middenvelder faalde oog in oog met Butez.

STVV bleef kansen versieren. De Sart pakte uit met een prima steekballetje en stuurde Kamada alleen op Butez af. De keeper van Moeskroen kende zijn dagje en pakte weer uit met een goede redding. Aan de overkant trapte Van Durmen een voorzet van Benson net over. Ook Bakic kon niet scoren. Zijn volley belandde recht in de handen van Steppe.

Op het halfuur kreeg Moeskroen de kans om op gelijke hoogte te komen. Gulan stuurde Bakic op Steppe, maar de speler van Moeskroen plaatste de bal over doel. De volgende kans was wel raak voor Moeskroen. Benson snelde gemakkelijk Tomiyasu voorbij en legde de bal achteruit. Awoniyi stond op de juiste plek om de bal binnen te leggen.

Op slag van rust kreeg Botaka nog een goede schietkans. Butez kende een uitstekende avond en bracht alweer redding. Door die save zorgde de keeper van Moeskroen voor een 1-1 ruststand.

Moeskroen kwam het scherpst uit de kleedkamers en kreeg meteen een goede kans. Amallah wurmde zich voorbij de verdediging van STVV, maar zijn schot miste het doelkader. De spits van Moeskroen was zeer bedrijvig, enkel effici├źntie ontbrak. Een schot op doel werd relatief gemakkelijk geklemd door Steppe.

STVV liet ook van zich horen. Een ingestudeerde vrije trap op de achterlijn werd achteruit gelegd tot bij Acolatse. Die schoot de bal onbesuisd over. Daarna kreeg Kamada de kans van de wedstrijd. Eerst schoot de Japanner nog op Butez. In de herneming kopte hij naar een leeg doel, maar zijn kopbal werd nog net op de lijn weggewerkt door Godeau.

Twintig minuten voor tijd moest Moeskroen met 10 man verder na een tweede gele kaart voor Gulan. Meteen daarna kreeg De Sart een vrije schietkans. Opnieuw redde doelman Butez de meubelen voor Moeskroen.

Tien minuten voor tijd kreeg Moeskroen nog een tweede rode kaart na opnieuw twee keer geel, dit keer voor Boya. STVV ging nog nadrukkelijk op zoek naar de winning goal, maar het slaagde er niet meer in om te scoren. Zo laat STVV twee dure punten liggen in de strijd om play-off 1.


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Twintig minuten voor tijd kreeg Gulan de eerste rode kaart voor Moeskroen. Vanaf dat moment kon Moeskroen geen aanspraak meer maken op de zege.
de MAN
van de match
Butez. De keeper van Moeskroen zorgde ervoor dat zijn ploeg een puntje mee graait.
onze MENING
over de match
Het was een zeer aantrekkelijke en kansrijke wedstrijd tussen twee ploegen die in vorm zijn en volop voor de aanval kiezen. STVV mist wel een gouden kans in de strijd om play-off 1.