Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League hebben Waasland-Beveren en Zulte Waregem de punten gedeeld. Op de Freethiel werd het 1-1.

Beide teams konden gezien hun situatie in het klassement ontspannen starten en Seck kopte de eerste kans van de match naast. Vukotic dreigde voor de thuisploeg, zijn poging met het hoofd was te zwak. Boljevic kreeg vrije doorgang aan de rechterkant, maar hij vond doelman Bossut op z'n weg. Waasland-Beveren ging in de slotminuten nog nadrukkelijk op zoek naar een voorsprong, zonder succes. Vukotic kopte over nadat Bossut zijn interventie miste op hoekschop. In de toegevoegde tijd zette Milosevic de doelman aan het werk en Verstraete besloot in de rebound op de paal.

De Pauw zorgde voor het eerste gevaar na de pauze en Roef tikte in het hoekschop. Met een mooi hakje zette opnieuw De Pauw de snelle Bongonda van de linkerkant voor doel en die trapte raak. Milosevic kreeg meteen de kans om gelijk te maken, maar door een hobbel in het veld rateerde hij z'n schot volledig. Een kwartier voor tijd werd Andrijasevic vrijgespeeld en hij schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Aanvankelijk nog afgekeurd, maar na tussenkomst van de VAR terecht toegekend. In de toegevoegde tijd scoorde Sylla nog voor de bezoekers na een goede redding van Roef, maar zowel de ref als de VAR kenden het doelpunt niet toe.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bongonda kreeg geen rood voor een elleboog, maar opende later wel de score.
de MAN
van de match
Roef. Een paar cruciale reddingen, vooral die in de toegevoegde tijd.
onze MENING
over de match
In een wedstrijd zonder inzet gingen beide teams voluit hun kans, met een gelijkspel als resultaat.