Lokeren heeft met 3-1 gewonnen van Cercle Brugge. De doelpunten van de thuisploeg vielen allemaal voor de pauze en en werden gescoord door Benchaib, Cevallos en Skulason. Invaller Gakpé milderde na rust voor de bezoekers.

Lokeren sloot zijn seizoen af tegen Cercle Brugge. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel en dus begon de wedstrijd aan een heel matig tempo. De thuisploeg nam wel het initiatief en heerste in balbezit. Het was wel bijna een half uur wachten op de eerste kans.

Mbayo zette de aanval op gang en bediende vervolgens Benchaib op fraaie wijze. De spits van Lokeren schoof de bal onder Nardi tegen de touwen. Het openingsdoelpunt was ook meteen het sein voor de thuisploeg om meteen door te duwen.

Amper zeven minuten later leek Deschacht de score te verdubbelen met een volley, maar Nardi kon zijn poging stoppen. De tweede poging van diezelfde Deschacht ging via Cevallos wel voorbij de Cercle-doelman. En nog was het niet gedaan, want even later zetten Skulason met een prima afstandsschot de 3-0 al op het scorebord.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld met een dominant Lokeren. Het volgende doelpunt viel na enige tijd tegen de gang van het spel in wel aan de andere kant. Invaller Gakpe werd goed in de diepte gestuurd en werkte beheerst door de benen van Verhulst af.

Het was het enige noemenswaardige wapenfeit van de tweede helft en dus won Lokeren verdiend met 3-1 van Cercle Brugge. Voor Sporing is het seizoen nu afgelopen en is de sportieve degradatie helemaal een feit. Cercle maakt zich op voor Play-Off 2.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Lokeren beslist de wedstrijd uiteindelijk op een klein kwartiertje net voor de pauze. Cercle Brugge kan de situatie nooit meer omkeren.
de MAN
van de match
Willy Peeters werd voor de match gehuldigd. Hij gaat na dit seizoen op pensioen. Tijdens de wedstrijd werd zijn naam ook meermaals gescandeerd door de supporters van de thuisploeg.
onze MENING
over de match
Lokeren sluit een rampseizoen enigszins in schoonheid af met een knappe zege. Cercle Brugge moet nu op Play-Off 2 focussen.