Gent heeft het laatste ticket voor Play-Off 1 beet. Op het veld van Sint-Truiden verzekerde het zich voor de top zes. Yaremchuk scoorde twee keer en zorgde zo voor de overwinning van Gent op het veld van Sint-Truiden.

Gent plaatst zich voor Play-Off 1 dankzij twee goals van Yaremchuk. Gent speelde steviger en meer volwassen dan de Limburgse ploeg. Het frivole van STVV was niet opgewassen tegen de kracht van Gent. 

Het was een beklijvende eerste helft. Zowel Sint-Truiden als Gent speelde aanvallend voetbal. STVV had het balbezit, maar zette dat niet om in kansen. 
Gent was het meest efficiënte en had de grootste kansen. Het openingsdoelpunt kwam echter via de voet van Sint-Truiden speler Acolatse. Hij speelde de bal te laconiek terug en Yaremchuk moest de bal maar tegen de netten trappen. Sorloth miste nog de grootste kans van de eerste helft. Hij trapte de bal naast terwijl hij alleen voor de goal stond. 

In de tweede helft moest STVV een achterstand goedmaken, maar kon het balbezit niet omzetten naar kansen. Gent was dodelijk efficiënt. Na een counter speelde Verstraete Sorloth vrij. Sorloth bracht de bal voor en Yaremchuk moest de bal maar binnentikken. STVV sputterde hier en daar nog tegen, maar kon Kaminski niet meer bedreigen.  Botaka kon met een afstandsschot de keeper van Gent nog tot een safe dwingen, maar verder kwamen de Kanaries niet. Gent wint op het veld van Sint-Truiden en is de laatste ploeg die zich plaatst voor Play-Off 1. 

het MOMENT 
van de match
 De 0-1 werd Yaremchuk op een schoteltje aangeboden. Na de 0-1 had STVV het balbezit, maar kon het geen grote kansen meer afdwingen. 
de MAN 
van de match
Roman Yaremchuk was met zijn twee doelpunten uiterst belangrijk voor de Buffalo's. Hij verzekerde Gent met zijn koelbloedigheid voor Play-Off 1. 
onze MENING 
over de match
Gent speelde volwassen en stevig. STVV liep over van enthousiasme, maar kon dat enthousiasme niet omzetten tot doelpunten. Gent was het efficiënste en had de betere kansen.