Naast de G5 wist ook Antwerp zich te plaatsen voor Play-off I, een primeur voor de Great Old. "We hebben er erg veel zin in. Voor onze club is PO I-deelname fantastisch", stelde sportief adviseur Sven Jaecques maandag bij de kalendervoorstelling.

"We hebben altijd de ambitie om het zo goed mogelijk te doen", aldus Jaecques. "We staan met vier clubs op minder dan drie punten van elkaar. Antwerp probeert te spelen voor een Europees ticket. Maar we moeten ook realistisch zijn en terugkijken naar wat we gepresteerd hebben. Vier jaar geleden nam Paul Gheysens de club over met een schuld van enkele tientallen miljoenen euro. In ons tweede seizoen in 1A staan we al in Play-off I, mét een nieuwe tribune en een goed elftal. Het gaat dus heel snel."

Antwerp opent op 29 maart op Sclessin, vier dagen later ontvangt het Genk. "De kalender is eigenlijk bijzaak, je moet toch twee keer tegen de andere teams spelen", vervolgde Jaecques. "Tegen Standard is er meteen een duel tussen twee ploegen met erg actieve en heel warme supporters."

De laatste weken liet Antwerp het afweten, het won slechts één keer in zes wedstrijden. "We waren als derde gekwalificeerd in Play-off I en behaalden 49 punten, eigenlijk is dat zot. Uiteindelijk willen we elke wedstrijd winnen, ook de tien komende. Of Antwerp eigenlijk tot de G6 behoort? Antwerp heeft in alles - budget, supporters, uitstraling,...- het potentieel om die zesde ploeg te zijn, en misschien zelfs nummer vijf of vier te worden. Maar dat zijn we nog niet. We hebben nog geen enkele keer Play-off I gespeeld. We mogen ambitieus zijn, maar moeten de voeten op de grond houden", besloot Jaecques.