Koploper Racing Genk begint op 30 maart met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht aan Play-off I. "We weten dat we een ploeg hebben met heel veel kwaliteiten, maar ik roep Genk niet uit tot titelfavoriet. Al dromen we wel en zijn we ambitieus", verklaarde technisch directeur Dimitri de Condé na afloop van de kalendervoorstelling in het bondsgebouw in Brussel.

De eerste vier speeldagen speelt Racing Genk drie keer thuis (30/03 tegen Anderlecht, 6/04 tegen Gent en 14/04 tegen Club Brugge), tot genoegen van De Condé. "Dat vonden we écht wel belangrijk, daar moeten we niet flauw over doen. De supporters zijn opnieuw talrijk aanwezig in Genk, ze kunnen dus al meteen een tandje bijsteken. Verder stemt het me tevreden dat we niet alleen thuis starten, maar op 19 mei ook voor eigen publiek eindigen tegen Standard."

"Het doel dat we voor het seizoen vooropstelden - een Europees ticket - is al bereikt", vervolgde De Condé. "We beginnen dus met een goed gevoel aan Play-Off I, we kunnen relaxed spelen."

De Limburgers starten met een voorsprong van vier punten op Club Brugge. In zes van de vorige negen edities van Play-off I werd de winnaar van de reguliere competitie ook landskampioen. "Volgens de statistieken ligt de druk bij ons, maar wij voelen dat niet zo aan. We dromen en willen, wedstrijd per wedstrijd. De teams staan nu eenmaal dicht bij elkaar. Play-off I is emoties, en die moeten we onder controle houden. Maar Play-off I is ook geluk. Wij gaan maken dat we klaar zijn vanaf de eerste wedstrijd. Ik vind dit niet een unieke kans. Waarom zou die kans er de komende seizoenen niet opnieuw komen? We zijn een challenger en we gaan dat blijven."

Tegen Zulte Waregem (3-3) trad Genk zondag aan in een ander systeem, zonder de vertrokken Alejandro Pozuelo. "Er zit zeker muziek in het nieuwe systeem, als je de eerste twee Genkse doelpunten bekijkt. Je zag ook een bepaalde frisheid terug. Bepaalde jongens stonden op. Zo kwam Ito heel sterk voor de dag en Piotrowski was dominant op het middenveld. 'De koning is gestorven, lang leve de koning', zegt men dan", besloot De Condé.