Genk sloot de reguliere competitie af op het veld van Zulte Wargem. De Limburgers speelde gelijk, maar de club is niet te spreken over de acties van sommige supporters. Vooral het Bengaals vuurwerk en de Pozuelo-pop zijn onacceptabel.

Na de wedstrijd van zondag benadrukte Genk dat het blij is met zulke hevige supporters. "We zijn trots op onze supporters die weer massaal achter de ploeg stonden aan de andere kant van het land. We zijn ook trots op onze staf en spelers. Laat Play Off 1 maar komen", zegt KRC Genk. 

De Limburgse ploeg was echter niet te spreken over het Bengaals vuurwerk en de Pozuelo-pop. "
De tifo vóór de wedstrijd in Waregem was prachtig, onze trein op de rails, er zijn weinig supporters in België die dat klaarkrijgen. Wat er daarna met een pop in het shirt van Pozuelo gebeurde is totaal onaanvaardbaar en hopen we nooit meer te zien", laat Genk weten. 


Naast de pop is ook het vuurwerk ontoelaatbaar. "Vuurwerk is verboden in de Belgische voetbalstadions, het zorgt voor hinder en vooral: het is levensgevaarlijk. Gisteren werd er weer vuurwerk afgestoken in het bezoekersvak. Resultaat? Vertraging op het veld, een boete voor de club, een stadionverbod voor enkele supporters en het imago van KRC Genk besmeurd", benadrukt de club.