De scheidsrechters, assistenten en videorefs die aangeduid worden voor de duels in play-off 1 zullen de dag voor de wedstrijd op afzondering gaan in het Belgian Football Center in Tubeke.

Voormalig topref, David Elleray, kwam met het idee om op afzondering te gaan. Hij is door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) aangesteld als adviseur voor de Belgische arbitrage. De dag voor hun wedstrijd verzamelen scheidsrechter, videoref en assistenten voortaan in Tubeke, waar ze zich voorbereiden op hun wedstrijd. "Ze vertrekken niet meer van thuis uit en worden hier voorbereid op fysiek, tactisch en technisch vlak", aldus Johan Verbist, scheidsrechterbaas bij de KBVB. 

De afzondering geldt enkel voor de scheidsrechters die de wedstrijden in play-off 1 in goede banen moet leiden. De scheidsrechters voor play-off 2 en de play-downs in de Proximus League moeten zich thuis nog altijd voorbereiden. Om de kwaliteit van de arbitrage hoog te houden selecteert Verbist enkel de zeven beste scheidsrechters in België. Enkel Lawrence Visser, Erik Lambrechts, Nathan Verboomen, Alexandre Boucaut, Bram Van Driessche, Jonathan Lardot en Nicolas Laforge komen in aanmerking om voor de topmatchen aangeduid worden.