Antwerp kwam op voorsprong na een doelpunt van Mbokani en 0-1 was ook de ruststand. Na de pauze kwam Standard veel beter voor de dag en daarin konden de Rouches het tij toch nog keren. Doelpunten van Djenepo, Cavanda en Laifis zorgden uiteindelijk toch nog voor een 3-1 zege.

In de reguliere competitie pakte Antwerp de volle buit op Sclessin en bij deze was Standard dus meer dan gewaarschuwd voor een nieuwe uitschuiver. De Rouches wilden vooral zelf eerst op voorsprong komen en daar kwamen ze ook bijzonder dicht bij. Marin, de man die straks allicht naar Ajax verkast, mocht vrij uithalen vanop afstand, maar de Roemeen zag zijn schot sterven op de paal. Het 'Stamnummer 1' was meteen wakker geschud en kwam nadien ook beter in de wedstrijd. Standard vond bijzonder moeilijk de juiste opening tegen een opnieuw stug Antwerp, en het openingsdoelpunt viel zelfs verrassend aan de overkant. Mbokani zette zich goed door in de zestien en werkte vervolgens bijzonder kalm af met buitenkantje voet: 0-1!

Standard leek wat van slag en mocht opgelucht adem halen wanneer Refaelov vergat van de 0-2 binnen te knallen, na een opnieuw sterke actie van Mbokani. De troepen van Preud'homme werden wat bitsiger in de duels, maar scheidsrechter Visser hield de kaarten bijzonder lang op zak. Enkel Laifis kwam nog eens in een schietpositie te staan, maar Opare kon hem het knallen beletten met een vliegende tackle. Zo gingen we de rust in met een 0-1 stand en moest Standard, net als tegen Waasland Beveren, opnieuw rekenen op een betere tweede helft.

De Rouches kwamen het best uit de kleedkamer en opnieuw Laifis zorgde voor de dreiging aan de tweede paal. Ook Emond kwam dicht bij een doelpunt, maar hij devieerde een voorzet nipt voorlangs. Twintig minuten voor tijd was het dan toch raak voor de thuisploeg. Met een geweldige actie wurmde Marin zich knap doorheen de Antwerp-defensie, om het leer vervolgens klaar te leggen voor invaller Djenepo en die liet de mogelijkheid niet liggen: 1-1! De 'Great Old' begon sterretjes te zien en de 2-1 leek in de lucht te hangen... Die kwam er ook na een onnavolgbare dribbel van Djenepo. Cavanda, die nochtans lang werd uitgejouwd door het thuispubliek, kon de assist van Djenepo makkelijk binnentikken aan de tweede paal en zo stond Standard voor het eerst op voorsprong.

De wedstrijd was nu helemaal gespeeld en de thuisploeg deed er zelfs nog een doelpuntje bij. Opnieuw Marin zorgde voor de gemeten voorzet en ditmaal trof Laifis wél raak: 3-1! Een sterke tweede helft bezorgt Standard zo toch nog de broodnodige zege, en zo doet het meteen goed mee bovenaan de stand...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-1 van Djenepo was een kantelmoment in de wedstrijd. Standard geloofde plots terug in de zege en ook in de tribunes zagen ze het weer helemaal zitten. En terecht, want de Rouches gingen er uiteindelijk nog vlot over.
de MAN
van de match
Het was moeilijk kiezen tussen Djenepo en Marin... Djenepo was beslissend na een sterke invalbeurt met een doelpunt én een assist achter zijn naam. Maar Marin was gewoon de hele wedstrijd goed. Hij had een voet in de drie Luikse doelpunten en in de eerste helft zag hij ook al een poging tegen de paal belanden. Ook wel een duim voor Mbokani, die mag terugkijken op een sterke eerste helft.
onze MENING
over de match
Sclessin op zijn best... Net als tegen Waasland Beveren trok het de eerste helft op niets, maar een sterke tweede helft kon alweer alles goed maken. De aanvallende klasse bij Standard zorgde uiteindelijk toch nog voor de zege en daardoor leggen de Rouches meteen veel druk bij Genk en Club Brugge. Spektakel kregen we alleszins wel al te zien vandaag, hopelijk is dat een goede voorbode op de rest van de PlayOffs!