Eupen is goed begonnen aan Play-off 2. Het versloeg Oostende met 1-2. In de eerste helft bracht Msakni Eupen op voorsprong. Een voorsprong die net voor de rust werd uitgewist door Canesin. In de tweede helft kon Eupen toch nog het laken naar zich toetrekken na een doelpunt van Molina. Oostende kan al 14 matchen op rij niet winnen in de Jupiler Pro League.

Eupen begon het best aan de partij en kreeg al na zes minuten een penalty na handspel van Coopman. Kapitein Luis Garcia zette zich achter de bal, maar Dutoit koos de goede hoek en stopte de penalty. Op het kwartier was het wel raak voor Eupen. Na een schitterend balletje van Luis Garcia kon Msakni de bal beheerst naast Dutoit in doel leggen. Oostende was al meteen op achtervolgen aangewezen.

Oostende kon niet meteen reageren. Het was Eupen dat het vaakst initiatief nam. Msakni kreeg een goede schietkans. Zijn poging was te slap om Dutoit te verschalken. Het werd nog een pak moeilijker voor Oostende na een rode kaart voor Lombaerts. De ervaren verdediger zette een te gevaarlijke tackle in met de voeten vooruit.

Net voor de rust kwam Oostende uit het niets op gelijke hoogte. Een hoge bal kwam bij Canesin terecht. Die twijfelde niet en schoot in de draai mooi overhoeks binnen. Zo kon Oostende met een mentale boost richting kleedkamers.

Eupen versierde meteen een uitstekende mogelijkheid in de tweede helft. Gnaka vond Toyokawa voor doel. Die stond volledig vrij, maar kopte onbegrijpelijk over. Niet veel later haalde Ndri snoeihard uit met zijn linker. Dutoit pakte uit met een mooie parade. Ook op het schot van Luis Garcia toonde Dutoit zich een goede doelman.

Op het uur kwam Eupen opnieuw terecht op voorsprong. Op hoekschop van Luis Garcia kopte Molina de bal mooi overhoeks binnen. Dutoit was voor een tweede keer verslagen.

Oostende probeerde wel, maar was veel te onmondig om nog aanspraak te maken op een doelpunt. Eupen controleerde de wedstrijd gemakkelijk uit. Zo begint Eupen met een driepunter aan Play-off 2. Oostende blijft met lege handen achter en kan voor de veertiende keer op rij niet winnen in de competitie.


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de tweede helft kan Eupen voor een tweede keer op voorsprong komen. Na die goal ging het licht uit bij Oostende en maakte het nooit meer aanspraak op een punt.
de MAN
van de match
Luis Garcia. De kapitein van Eupen gaf twee assists en wil in schoonheid afscheid nemen van Eupen.
onze MENING
over de match
Eupen wint verdiend van Oostende met 1-2. De kustploeg kwam nooit in de buurt van de zege. Eupen controleerde al bij al gemakkelijk.