Union heeft zijn eerste speeldag in Play-Off 2 gewonnen. Bij de rust hadden de Brusselaars al een voorsprong van twee doelpunten. Youssoufou Niakate was een gesel voor de verdediging van Cercle Brugge.

In Play-Off 2 heeft Union zijn eerste drie punten beet. In de wedstrijd tegen Cercle Brugge waren ze duidelijk de betere ploeg. Union speelde zeer frivool. De flankaanvallers Faiz Selemani en Youssoufou Niakate waren onhoudbaar voor de Brugse verdediging. Selemani bracht de Brusselaars ook op voorsprong. Niakate werd neergehaald in de zestien meter en een penalty was het oordeel. Selemani zette zich achter de bal en plaatste de bal feilloos langs Nardi. Cercle kon niet echt reageren. Alleen twee afstandschoten van Mercier en Traoré kregen we te zien van de Bruggelingen. Man van de match, Youssoufou Niakate, kon voor rust ook nog zijn doelpuntje scoren.

Cercle Brugge begon furieus aan de tweede helft. Na enkele minuten maakte Bruno al de aansluitingstreffer. De minuten daarna was Cercle de beste ploeg op het veld. Naarmate het einde van de match naderde, werd het spel van zowel Cercle als Union een stuk minder aantrekkelijk. Union bleef het gevaarlijkste met verschillende counters. In minuut 82 werd Niakate uit het niets de diepte ingestuurd. De aanvaller van Union was sneller dan Taraval en lobte Nardi voor een 3-1 voorsprong. Union wint zo verdiend tegen Cercle Brugge.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
De 2-0 van Niakaté liet zien hoe goed Union kan combineren. Snelheid, precisie en onzelfzuchtigheid. 
de MAN 
van de match
Niakaté was onhoudbaar voor de verdediging van Cercle Brugge. Hij lokte de penalty uit en scoorde twee keer. Snel, wendbaar en efficiënt. 
onze MENING 
over de match
Het was een interessante wedstrijd. Beide ploegen probeerden aanvallend te voetballen. Vooral Union slaagde hierin en won verdiend tegen de Bruggelingen.