Er werd niet gescoord in de partij tussen Zulte Waregem en Waasland-Beveren. KV Kortrijk maakt met de driepunter van eerder deze avond zo al een klein kloofje op de andere teams in play-off 2B. Uit de pijp komen is de boodschap!

Niet elke voetbalfan liep warm voor play-off 2. Maar toch stond er in Zulte Waregem - Waasland-Beveren het een en ander op het spel. De coach van Zulte Waregem, Francky Dury, drukte voor aanvang van de wedstrijd nog zijn teleurstelling uit voor het missen van play-off 1. Al maakten de West-Vlamingen daar dit seizoen nooit aanspraak op.


Toch gaven beide ploegen van in het begin het volle pond. Al moeten we zeggen dat de thuisploeg een iets betere indruk maakte dan de bezoekers uit Oost-Vlaanderen. Nill De Pauw was in de eerste periode de beste man op het veld. Constant probeerde de flankaanvaller zijn "spitsbroeder" Hamdi Harbaoui te vinden. Dat lukte nooit volledig, maar toch deden De Pauw en co Roef meermaals bibberen. Samen met Soisalo speelde rood en groen blauw en geel soms op een hoopje. 

Al bleef de afwerking voor doel matig. Zowel Harbaoui als Soisalo kwamen meer dan eenmaal enkele centimeters tekort om binnen te duwen. Waasland-Beveren probeerde daar iets tegenover te zetten. Daarvoor moest het vooral rekenen op Bizimana en Andrijasevic. Bizimana schoot één keer recht op Bostyn. Andrijasevic deed dat fijntjes over nadat hij Baudry serieus in de wind zette. De huurling van AA Gent moest beter doen met deze kans. 

In de tweede periode was het vooral Zulte Waregem dat doordrukte. Dat boog zich om in veel balbezit, maar niet in concrete kansen. Custovic besloot dan maar Nana Ampomah in te brengen als, tussen haakjes, geheime kracht. Nog geen twee minuten stond de Ghanees op het veld, of Bostyn kon al bijna grabbelen. Met een gemeen puntertje probeerde de aanvaller de thuisgoalie te kloppen, maar die wilde daar niet van weten. 

Zo bleef het uiteindelijk bij een droge 0-0. Een punt waar geen van beiden echt ontevreden mee zullen zijn, vermoeden we. KV Kortrijk gaat na de 3-1 overwinning tegen Moeskroen aan de leiding in play-off 2B. Al moeten de achtervolgers dit niet meteen als een maatstaf zien. Er vallen nog meer dan genoeg punten te verdienen. Tot volgende week! 

het MOMENT 
van de match
Het afgekeurde doelpunt van Harbaoui na 35 minuten. Weliswaar terecht afgekeurd voor buitenspel. 
de MAN 
van de match
Nill De Pauw. De flankspeler had geen play-off 2-complex. Hij speelde een goeie eerste helft met een aantal knappe centers, maar in de tweede helft zakte hij mee weg met zijn 21 compagnons. 
onze MENING 
over de match
Matige partij zonder doelpunten. Eerste helft konden we ons optrekken aan enkele hoogstandjes, tweede bedrijf werd dat zeldzamer.