Genk heeft in zijn eerste wedstrijd van Play-Off 1 meteen de puntjes op de i gezet. De competitieleider won in eigen huis met overtuigde 3-0 cijfers van Anderlecht.

Genk begon uitstekend aan de wedstrijd en nam de partij meteen in handen. Binnen het kwartier had de thuisploeg al drie doelkansen te pakken. Dewaest kopte een hoekschop voorlangs, terwijl een schot van Trossard de bovenkant van de deklat likte. Een hobbelend schot van Heynen strandde een half metertje naast.

Anderlecht wist even van geen hout pijlen maken. Enkel een afgeweken schot van Kara zorgde voor enig paars-wit doelgevaar. Op het halfuur zette Genk de dominantie ook om in een voorsprong. Samatta legde een voorzet terug tot bij Maehle, die de verdiende 1-0 voorbij Didillon kopte. Eén minuut later had de thuisploeg zelfs op 2-0 moeten staan, maar de paal stond in de weg voor Samatta.

Na de pauze leken de bezoekers beter uit de kleedkamers te komen met kansen voor Kums en Verschaeren. Toch viel het doelpunt al vroeg aan de overkant. Ito sneed vanop zijn rechterflank naar binnen en krulde de bal enig mooi in de verste hoek binnen: 2-0.

Anderlecht leek aangeslagen, maar rechtte even later toch de rug. Verschaeren had opnieuw spanning in de match kunnen brengen, maar zijn poging strandde tegen de paal. Tien minuten voor het einde deed Paintsil het licht helemaal uit voor de bezoekers. Na een knappe soloactie trapte hij door de benen van Didillon raak: 3-0.

In het slot van de partij had Kums de pijn nog kunnen verzachten, maar met een prima redding hield Vukovic zijn netten schoon. Genk begint zo uitstekend aan Play-Off 1. Het antwoord is nu aan de concurrentie.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Ito. Genk was voor de rust duidelijk de betere ploeg, maar vergat zichzelf rijkelijk te belonen. Net op het moment dat Anderlecht beter uit de startblokken leek te komen in de tweede helft, zorgde Ito voor de koude douche. Dat gaf Genk ademruimte.
de MAN
van de match
Ito. De Japanner speelde een prima wedstrijd. Hij zorgde constant voor gevaar en beloonde zijn wedstrijd met een erg knap doelpunt.
onze MENING
over de match
De thuiszege is volledig verdiend voor Genk. De Limburgers speelden vooral in de eerste helft uitstekend. Anderlecht moet zich herpakken om nog een Europees ticket te kunnen claimen.