STVV heeft zijn eerste opdracht in Play-Off II gewonnen. Tegen Charleroi kwamen de Kanaries wel op achterstand maar na goals van De Sart, Ceballos en Sylla werd het nog 3-1.

STVV en Charleroi droomden lang van een plek in Play-Off I. Vooral de Kanaries waren er erg dichtbij en dus was het afwachten hoe hard het missen van de top zes op de laatste speeldag van de reguliere competitie was aangekomen.

In eerste instantie niet al te hard want de Kanaries namen de match meteen in handen en probeerden druk naar voor te zetten. Acolatse kon binnen drie minuten al drie gevaarlijk voorzetten trappen, maar hij vond geen ploegmaat. Bij een bal van de rechterkant was Kinoshita, de vervanger van Boli niet scherp genoeg.

En Charleroi? Dat deed tien minuten niets en sloeg dan keihard toe. Dessoleil onderschepte een diepe bal en via Bruno verscheen Morioka alleen voor steppe. De Japanner miste niet. STVV probeerde meteen te reageren, maar Kamada kon een erg knappe individuele actie net niet afwerken.

Nadien was het wachten tot voorbij het halfuur op kansen. Kamada knalde recht op Penneteau en aan de overkant viel de 2-0 bijna uit de lucht, maar in één fase raakten noch Perbet, noch Nurio voorbij Steppe. Ook De Sart mocht nog eens uithalen, opnieuw recht op de doelman van Charleroi.

De bezoekers leken met een goed gevoel naar de kleedkamer te mogen trekken, tot het in, de slotfase helemaal mis ging. Eerst viel Morioka geblesseerd uit en dan kregen de Zebra's ook nog een gelijkmaker te slikken. Een simpele één-twee tussen Kamada en De Sart volstond om de verdediging van Charleroi uit te spelen en die laatste prikte de 1-1 binnen.

In de tweede helft was het tien minuten wachten op een eerste kans, maar dat was meteen een heel grote. Botaka schotelde Kinoshita de 2-1 voor, maar de Japanner miste van op een meter of 2. Aan de overkant moest Pirard, die tijdens de rust de geblesseerde Steppe had vervangen, schoten van Bruno en Hendrickx onschadelijk maken.

STVV bleef wel zoeken naar de 2-1. Tomiyasu kopte over, Kamada punterde net naast. Charleroi stelde daar weinig tegenover maar leek toch lang een punt te gaan pakken. Dat was buiten Ceballos gerekend. Tien minuten voor het einde prikte de invaller een voorzet van Asamoah via de paal voorbij Penneteau.

Charleroi probeerde nog te reageren maar tot kansen kwamen de Zebra's niet meer. In de slotminuut werd het zelfs nog 3-1 toen Sylla, nog een invaller, in de rebound scoorde. Zo opent STVV Play-Off II met een belangrijke thuiszege tegen een op papier concurrent voor winst in deze poule.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
We kiezen voor minuut 44. Charleroi leek na een goal van Morioka op rozen te zitten bij de rust maar verloor dan binnen de minuut de doelpuntenmaker met een blessure en de voorsprong na een goal van De Sart.
de MAN
van de match
Kamada en De Sart speelden een sterke partij maar de kiezen voor Botaka. Onvermoeibaar op zijn flank en met een pré-assist ook belangrijk bij de 2-1.
onze MENING
over de match
Meteen een belangrijk overwinning voor STVV in een duel tussen twee ploegen die toch dromen van winst in deze Play-Off II. Een verdiende zege ook voor de ploeg die na de pauze het meest op zoek ging naar een doelpunt.