Antwerp heeft leider Racing Genk een eerste nederlaag toegediend in Jupiler Pro League Play-Off 1. Refaelov zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong, nadien trok Bolat de overwinning over de streep.

De wedstrijd was nauwelijks vier minuten bezig toen het enige doelpunt van de partij gescoord werd. De thuisploeg versierde een vrijschop in het halve maantje en Refaelov klopte Vukovic in zijn korte hoek. De leider had het moeilijk in de openingsfase en kwam pas halfweg de eerste helft beter in het spel. Samatta kwam oog in oog met Bolat te staan, maar de doelman pakte uit met een prima redding. Niet veel later snelde ook Ito op de ex-Genk-keeper af. Ook deze keer zou de Turk het pleit winnen.

Na de pauze voerden de bezoekers de druk op. Antwerp trok zich terug rond de eigen grote rechthoek en loerde op een tegenprik. De organisatie stond pal bij de thuisploeg, maar toch moest Bolat zich nog onderscheiden. Ito, die onterecht afgevlagd werd wegens buitenspel, miste nog eens alleen voor de doelman en twintig minuten voor affluiten liet Paintsil dé kans op de gelijkmaker liggen. Na prachtig afleggen van Heynen kon de invaller vrij koppen, Bolat schudde opnieuw een prima redding uit zijn mouw.

Genk omsingelde de Antwerpse zestien meter, maar kon geen gaatje in de afweer vinden. De thuisploeg trok de zege over de streep en komt voorlopig op twee punten van Standard te staan.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Invaller Paintsil krijgt twinting minuten voor affluiten de uitgelezen kans om de gelijkmaker, maar Bolat hield zijn netten schoon met nog maar eens een prima redding.
de MAN
van de match
Sinan Bolat trok de overwinning over de streep met enkele belangrijke reddingen. Ook Dieumerci Mbokani verdient een vermelding. De aanvaller knapte ook een hoop verdedigend werk op en was een belangrijke schakel in de duelkracht van de thuisploeg.
onze MENING
over de match
Antwerp was de betere ploeg in de openingsfase en kwam al snel op voorsprong. Genk nam de controle over en kon enkele keren langszij komen, maar stootte telkens op een sterke Bolat.