Cercle Brugge en Zulte Waregem hebben op de tweede speeldag van Play-Off 2A 3-3 gelijkgespeeld. Een penalty in de slotminuut leek Zulte Waregem de nek om te wringen, maar wie anders dan Hamdi Harbaoui bezorgde zijn team alsnog een punt in Brugge.

Francky Dury waagde zich een zeldzame keer aan de kunst van het roteren, waardoor onder meer doelman Eike Bansen mocht debuteren bij Essevee. Cercle keek op tegen een mogelijke 3 op 39 en bleef daardoor conservatiever. Gianni Bruno opende de debatten met een goede loopactie en een schot op de dwarsligger en twee schoten van dichtbij op Bansen. Maar op een vrijschop van Xavier Mercier had de Duitse keeper geen antwoord. De Franse spelverdeler mikte zijn schot heerlijk paal binnen voor de verdiende 1-0 na nog geen kwartier.

Cercle bleef strooien met kansen, Essevee kende een zwakke avond. Helaas maakte Cercle duideljk waarom het al een tijdje vastgereden is in het sukkelstraatje. Kapitein Davy de Fauw schoot nog voor het halfuur de verrassende gelijkmaker in doel nadat Bruno hem liet lopen in de zone. Een kleine tien minuten later kreeg Cercle een tweede hoekschop tegen en alweer was het prijs. Dit keer was Paul Nardi te laat en kon Ewoud Pletinckx scoren. Het Cercle-publiek voelde zich bestolen, want op de beelden leek het alsof de hoekschop onterecht was.

Essevee kwam dan wel beter in de wedstrijd, Idrissa Sylla werd niet bereikt. De spits ging dan maar langs de zijlijn dribbelen, maar na balverlies wilde hij zich revancheren. Hij raakte niemand, Lothar D'Hondt gaf geen kaart. Na de rust greep Dury in: hij gooide Hamdi Harbaoui en Nill De Pauw in de strijd.

Bijna meteen daarna was het echter prijs voor Cercle: Harbaoui verlengde ongewild een kopbal van Benjamin Delacourt in doel. Cercle voelde plots dat het alsnog de reeks van 3 op 33 kon afbreken en duwde door. Het duurde tot de 88ste minuut tot de doorbraak kwam toen Pletinckx in de zestien Gakpé een tik gaf en Michaël Heylen vervolgens de bal met de arm beroerde. Serge Gakpé nam het geschenk aan en trapte de 3-2 in doel. Dan denkt iedereen: einde verhaal. Maar het torinstinct van Harbaoui kwam in de 93ste minuut alsnog boven toen een verloren bal in zijn buurt terecht kwam. 3-3 dus, en opnieuw een teleurstelling voor de Vereniging. Zulte Waregem komt goed weg met een experimenteel elftal en een slechte prestatie.

het MOMENT
van de match
De 3-3 van Harbaoui uiteraard. Cercle leek éindelijk nog eens te winnen, maar de Tunesische goalgetter dacht daar anders over.
de MAN
van de match
Bruno dook meermaals op voor Bansen, scoorde uiteindelijk niet maar was wel de bedrijvigste van het veld.
onze MENING
over de match
Cliché gezegd: Cercle zit in de hoek waar de klappen vallen. Dan speel je eens een uitstekende partij, word je daar niet degelijk voor beloond. Je scoort drie keer, maar de tegenstander doet dat ook. Die laatste goal dan nog in de 93ste minuut. Essevee speelde een slechte wedstrijd en opent Play-Off 2 met amper 2 op 6.