Waasland-Beveren heeft in eigen huis met 2-3 verloren van KV Kortrijk. Vooral de slotfase was onwaarschijnlijk met twee doelpunten en één rode kaart op amper een paar minuten tijd.

Waasland-Beveren en KV Kortrijk stonden op de tweede speeldag in Play-Off 2 tegenover elkaar op de Freethiel. De bezoekers leken het beste aan de wedstrijd te beginnen, al was het eerste gevaar wel voor Waasland-Beveren. Boljevic werd prima vrij gespeeld na een snelle counter en kon alleen richting het doel. Bruzzese was echter ver uitgekomen en zat er in eerste instantie goed tussen, maar kreeg de bal dan ook ongelukkig tegen de hand. Scheidsrechter Lardot gaf de doelman van Kortrijk de gele kaart.

Daarna was het lang wachten op kansen aan beide kanten. Pas op het half uur lieten de bezoekers een eerste poging richting doel optekenen. De bal kwam voor de voeten van DHaene aan de rand van de zestien en hij twijfelde niet. Zijn poging vertrok goed, maar was niet binnen het kader. Ook Avenatti zijn poging ging even later wel tussen de palen, Bruzzese pakte echter uit met een prima redding.

Na de pauze bleef ook KV Kortrijk de gevaarlijkste ploeg, al kwam de grootste kans wel voor de thuisploeg. Andrijasevic stond plots oog in oog met Bruzzese. Hij legde de bal nog opzij naar Milosevic, die niet meer kon missen, maar Kagelmacher pakte toch nog uit met een onwaarschijnlijke redding op de lijn.

Kortrijk reageerde meteen met een hoge voorzet van Azouni. Hines-Ike nam de bal met heel veel gevoel op de volley en scoorde via de lat het openingsdoelpunt. De bezoekers roken bloed en gingen meteen door op dat elan. Twee minuten later kreeg ook Avenatti de bal goed aangespeeld en hij zorgde voor de dubbele voorsprong.

De thuisploeg had even nodig om de dubbele tegenslag te verwerken. Tien minuten voor het einde moest Bruzzese uitpakken met een prima redding op een vrije trap van Boljevic. Enkele minuten voor het einde was het wel raakt toen Milosevic de bal met de rug naar doel aangespeeld kreeg. De spits pakte uit met een omhaal waarmee hij Bruzzese compleet verraste.

De slotfase op de Freethiel was onwaarschijnlijk. In de toegevoegde tijd hing Andrijasevic de bordjes gelijk, waardoor er toch een puntendeling leek te komen. Dat was echter zonder Koita gerekend. De spits pakte uit met een fantastische volley en schonk zo zijn ploeg toch nog de drie punten. Ampomah pakte nog een rode kaart uit frustratie, maar dat kon KV Kortrijk niets meer schelen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De slotfase van deze wedstrijd was onwaarschijnlijk! Twee doelpunten en één rode kaart, dat was het resultaat op amper 4 minuten tijd.
de MAN
van de match
Koita schiet KV Kortrijk naar het maximum van de punten met een fantastische volley
onze MENING
over de match
Kortrijk wint al bij al wel verdiend op het veld van Waasland-Beveren en begint zo met het maximum van de punten aan Play-Off 2. Voor de thuisploeg lijken de Play-Offs nu al gedaan ondanks een prima slot van deze partij.