De Geschillencommissie van de KBVB heeft een schorsing van drie speeldagen - een speeldag minder dan de bondsprocureur had gevorderd - en een boete van 3000 euro opgelegd aan Vadis Odjidja.

De kapitein van AA Gent pakte afgelopen weekend rood op de eerste speeldag van Play-Off 1. In de Slag om Vlaanderen op bezoek bij Club Brugge (3-0) werd Odjijdja halverwege de eerste helft rechtstreeks uitgesloten na een trap op het bovenbeen van Wesley Moraes. Na tussenkomst van de videoref kwam de fase hem op rood te staan.

Ter zitting van de Geschillencommissie hield de bondsprocureur vast aan zijn vordering van vier speeldagen schorsing. Odjidja en AA Gent-raadsman Sébastien Ronse hielden een pleidooi voor twee duels schorsing. De voormalige Rode Duivel schrok naar eigen zeggen zelf van zijn beweging, die hij verklaart als een reflex om zich af te zetten.

"Wesley kwam in volle vaart op me af en daar reageerde ik op. Ik wilde hem geen pijn doen", getuigde Odjidja. De Geschillencommissie koos voor de middenweg en hield het op een schorsing van drie matchen. "De Geschillencommissie hield rekening met het feit dat de rode kaart in de 25ste minuut viel en Odjidja hierdoor het grootste deel van de match miste."

De schorsing treedt pas vanaf donderdag in werking, waardoor AA Gent in de thuismatch van woensdagavond tegen Standard nog wel op de middenvelder kan rekenen. Odjijdja is wel geschorst voor de wedstrijden tegen Genk (6 april), Antwerp (13 april) en RSC Anderlecht (21 april), al kunnen de Buffalo's nog beroep aantekenen tegen het vonnis.