Standard liet het grootste deel van de wedstrijd het initiatief aan thuisploeg AA Gent, maar was op het einde van elke helft telkens één keer dodelijk efficiënt. Genoeg voor de drie punten.

AA Gent startte met dezelfde elf als tegen Club. Dus ook met Odjidja, die tegen zijn schorsingsvoorstel in beroep ging en dus gewoon mocht starten. Bij de bezoekers was Laifis ziek. Djenepo kwam zo in de basis en Bokadi zakte een rijtje om naast Vanheusden centraal achterin te spelen.

De thuisploeg trok meteen na de start ten aanval, Standard plooide ver terug. Grote kansen leverde dat in het eerste kwartier niet op. Dompé mikte een vrije trap in de muur en op hoekschoppen konden Souquet en Sorloth koppen. De beste kans voor de thuisploeg kwam er vanop afstand. Odjidja haalde hard uit, maar Ochoa stond op de goede plaats. Vlak voor rust viel de goal toch, maar wel aan de overkant. Marin draaide een vrije trap perfect voor, Emond kopte knap binnen.

Een koude douche voor de Buffalo's, maar na de pauze tankten ze meteen opnieuw zelfvertrouwen. Verstraete nam een afvallende bal in één tijd op de slof en die ging via de paal binnen. Gent duwde door, maar de druk nam gaandeweg af. De offensieve impulsen hadden dan ook heel wat krachten gekost.

Tien minuten voor tijd kreeg Yaremchuk dé kans op de winnende goal, maar hij kopte van kortbij naast. Uiteindelijk kwam er toch een winnaar, maar het waren de bezoekers. Verstraete ging aan het truitje van invaller Halilovic hangen, na consultatie van de VAR ging de bal op de stip. Marin poeierde de bal hoog in doel. Standard zo op een diefje naar de drie punten en de tweede plaats.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Niets lukte voor de thuisploeg. Tot Verstraete een afvallende bal heerlijk op de voet nam en via de paal de gelijkmaker maakte.
de MAN
van de match
Halilovic. Liet enkele technische hoogstandjes zien na zijn invalbeurt en versierde ook nog de strafschop die de drie punten opleverden.
onze MENING
over de match
AA was de enige ploeg die de drie punten wilde en dus was de achterstand bij rust zuur. Toch toonde de thuisploeg veerkracht en ging nadien op zoek naar de drie punten. Het deksel op de neus in de slotfase kwam dan ook hard aan.