Oostende is er voor het eerst in 14 competitiewedstrijden in geslaagd nog eens te winnen. Het won met 1-2 bij Charleroi. Canesin en Coopman scoorden voor Oostende. Niane maakte tussenin het tegendoelpunt.

Op Mambourg gingen beide ploegen op zoek naar hun eerste overwinning in Play-Off 2. Oostende kende de beste start en liet de bal goed rond gaan. Na 5 minuten gooide Capon de bal voor doel. De Sutter won het duel en Canesin trapte de bal voorbij Penneteau in doel.


 Charleroi had niet meteen een antwoord klaar op de vroege goal van de bezoekers. Voorin miste het de nodige creativiteit om kansen bij elkaar te voetballen. Dessoleil kon inkoppen, maar mikte hoog over. Oostende zelf kwam er ook niet meer uit na de vroege voorsprong. Even over het half uur zette Canesin Sakala alleen voor doel. De vleugelaanvaller miste zijn controle en besloot op Penneteau. 

Mazzu kon het niet meer aanzien en haalde Delfi naar de kant. Invaller Perbet lanceerde meteen Niane, die de gelijkmaker binnentrapte. Charleroi kreeg nog twee prima kansen via Perbet en Henen, maar Dutoit zorgde voor een 1-1-ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste periode. Vandendriessche kon uithalen vanop afstand, maar Penneteau kende geen problemen met zijn lage schuiver. Op het uur was het wel weer raak. De Sutter kopte een vrije trap door tot bij Faes, die van dichtbij op Penneteau mikte. Coopman trapte de afvallende bal hoog in doel. 

Wederom had Charleroi niet meteen een reactie in huis. Oostende ging lager voetballen en mikte vol op de tegenaanval. Sakala zette zich goed door op links en besloot maar net naast. Aan de overzijde trapte Henen op doel. Dutoit verkeek zich op de bal, maar kon zijn foutje nog net rechtzetten.

De ingevallen Boonen kreeg een goede kans om de wedstrijd dood te maken, maar hij raakte niet voorbij Penneteau. Charleroi slaagde er niet meer in een vuist te maken. Perbet probeerde het nog eens vanop afstand, maar echt gevaarlijk was dat niet. 1-2 was de eindstand. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het uur valt de bal voor de voeten van Sander Coopman, die in één tijd verschroeiend uithaalt en Oostende zo zijn eerste overwinning in 14 competitiewedstrijden bezorgt.
de MAN
van de match
Coopman probeerde veel. Hij was niet altijd even gelukkig in zijn acties, maar zorgde met zijn goal wel voor de drie punten.
onze MENING
over de match
Oostende toonde zich bijzonder efficiënt. Charleroi was onmondig en kon nooit echt een vuist maken.