Westerlo heeft op de tweede speeldag van Play-Off 2A een stevige prestatie neergezet tegen KAS Eupen. Aan de Kehrweg wonnen de Kemphanen met 0-3, waardoor ze vier op zes halen in de openingsfase van de nacompetitie.

Eupen tankte vertrouwen in de openingswedstrijd tegen KV Oostende, terwijl Westerlo gelijkspeelde tegen reeksgenoot Beerschot Wilrijk. Het waren de Kemphanen die als beste aan de wedstrijd begonnen. Siebe Blondelle beroerde na een kwartier de bal in de zestien, waarna de bal op de stip ging. Lukas Van Eenoo schoot een sterk Westerlo op voorsprong. De bezoekers bleven baas en kwamen op het halfuur zelfs op een dubbele voorsprong.

Kurt Abrahams zette uitstekend voor, kapitein Maxime Biset kopte beheerst binnen. Eupen bleef in het sukkelstraatje, want ook na de rust kon het geen grip op de wedstrijd krijgen. Van je streekgenoten moet je het dan hebben. Christian Brüls zette Westerlo immers met een zondagsschot op woensdag op de verrassende 0-3.

Cheick Keita scoorde rond het uur de 1-3, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel. De Panda's groeiden in de wedstrijd. Pech in de afwerking was hun deel, want als Msakni dan een keertje iedereen vloerde was Gilles Dewaele daar om de bal van de lijn te werken. Westerlo kreeg vervolgens wat kansen, met die van Jens Naessens de grootste op de paal. Eupen sjokte naar het einde toe en werd uiteindelijk verlost door drie ademstoten van Wesley Alen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 0-2 betekende het einde van de 'goesting' bij Eupen.
de MAN
van de match
Van Eenoo scoorde een penalty en toonde dat hij ervaring heeft in eerste klasse. Westerlo draait mede dankzij hem.
onze MENING
over de match
Westerlo legde een mooie wedstrijd op de mat. Het kende echter een zwakke partner in Eupen, dat van Makelele wellicht een stevige reprimande zal krijgen in de kleedkamer.