Club Brugge heeft voor het eerst in meer dan 20 jaar kunnen winnen in het Astridpark. In een match met twee gezichten haalde blauw-zwart het met 2-3. Bij de rust stond het verdiend 0-2 voor maar na de pauze zag Club sterretjes en hield het maar nipt stand.

Anderlecht wilde na de zware nederlaag tegen Genk iets recht zetten tegen de grote rivaal uit Brugge. Daarvoor koos Rutten voor Trebel en Amuzu in plaats van Santini en Zulj. Bij de bezoekers geen wissels. Dat was ook niet nodig na de knappe zege tegen Gent. Blauw-zwart startte dan ook als favoriet.

En toch was het Anderlecht dat fel startte. Verschaeren leek Bolasie met een fantastische voorzet de 1-0 voor te schotelen maar Mechele pakte uit met een al even knappe reactie. Aan de overkant was het wel meteen raak. Net als tegen Genk trapte Didillon erg zwak uit en via Schrijvers strafte Wesley de fout genadeloos af.

Anderlecht was niet meteen aangeslagen maar zakte toch stilaan weg. Dennis stuitte een eerste keer op Didillon, en Wesley werd nipt van de 0-2 gehouden door Kara. Een tweede Brugse goal kon niet uitblijven en het was Dennis die toen hij een tweede keer richting Didillon mocht niet faalde. Wel opvallend: de lijnrechter stond met de vlag omhoog maar werd tegengesproken door de VAR.

Nadien nam Club even de voet van de gas en zo kreeg Anderlecht enkele halve kansen. Maar de kopbal van Gerkens en wilde schoten van Amuzu konden Horvath niet verontrusten. Zo gingen de bezoekers met 0-2 rusten en leek de eerste zege in meer dan 20 jaar i het Astridpark al bijna binnen.

De rust had Anderlecht wel goed gedaan. Bolasie dribbelde drie man en zag zijn schot op de hand van Mata belanden.  Van Driessche zag er geen strafschop in. Ook Amuzu kreeg een goede kans, maar de jongeling treuzelde te lang. Club bleef echter achteruit kruipen en werd daarvoor afgestraft. Na een vlotte combinatie schoof Gerkens de 1-2 binnen.

De bezoekers waren van slag en Anderlecht wilde meer. Verschaeren miste zijn controle op weg naar de gelijkmaker en Bolasie schoot voorlangs. Club zette daar een schot van Vanaken tegenover dat Didillon deed platgaan.

Anderlecht moest even gas terugnemen maar ging in het slot toch weer op zoek naar de gelijkmaker. We kregen dan ook een knotsgek einde. Bij een zeldzame counter leek Danjuma de match op slot te gooien met de 1-3 maar binnen de minuut zorgde Trebel in de rebound weer voor spanning.

Verder kwam de thuisploeg echter niet meer. Club overleefde zo en kan voor het eerst in meer dan 20 jaar vieren in het hol van de leeuw. De Bruggelingen zette bovendien hun titelambities kracht bij en naderen tot op 1 punt van Racing Genk.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Club Brugge zag af in de tweede helft maar dan toonde invaller Danjuma zijn klasse. Met een flits zorgde hij voor de 1-3. Ondanks de snelle 2-3 bleek dat de winnende goal.
de MAN
van de match
We kiezen dan ook maar voor Danjuma. Kon één actie doen maar die was meteen beslissend.
onze MENING
over de match
Club deed een gouden zaak met deze drie punten. Bij de rust had het bovendien veel indruk gemaakt. Er is echter hoop voor de concurrentie (Genk en Standard) want na de pauze bleek blauw-zwart kwetsbaar.