In een aangename wedstrijd heeft Genk op de derde speeldag van Play-Off 1 met 2-1 gewonnen tegen AA Gent. Ruslan Malinovskyi scoorde tweemaal, maar pakte in de 94ste minuut wel rood.

Gent speelde sterk, maar zou daar niet voor beloond worden. Na een vlijmscherpe counter met David geraakte Sorloth wel voorbij doelman Vukovic, maar die gleed diens poging nog in hoekschop. Yaremchuk glipte rond het kwartier voorbij de defensie, zijn schot was echter veel te zwak op Vukovic. Nauwelijks een minuut later dook Asare voor Maehle op en trof de paal, in de herneming flirtte Dewaest met een strafschop na een tackle op Dejaegere. Genk reageerde met een vrijschop van Malinovskyi en een Kaminski redde uitstekend. Trossard probeerde het eens en de doelman van de Buffalo's pakte uit met een fotografenredding. Een pegel van Verstraete vloog aan de overkant nipt naast en een voorzet van Malinovskyi viel zowaar pardoes bovenop de lat. Een poging van opnieuw Malinovskyi ging via het been van Bronn tegen de hand van de Tunesiër en na interventie van de VAR legde Visser de bal op de stip. De Oekraïner trapte in de rechterbenedenhoek raak. Een zwaar verdict voor Gent en dat werd nog erger toen Malinovskyi in de toegevoegde tijd van de eerste helft opnieuw scoorde, na deviatie van de ongelukkige Bronn.

De tweede helft begon rustiger en net voor de 70ste minuut hielden de paal en Kaminski de aalvlugge Ito van een derde Genkse treffer. In de laatste tien minuten duwde Gent de leider achteruit. Yaremchuk zette Limbombe knap vrij en die trapte via Vukovic over. Sorloth legde mooi af voor Yaremchuk en diens schot ging via de doelman in hoekschop. De verdiende goal kwam er dan toch na een schuiver van Derijck. We kregen een spannende slotfase. Dewaest moest ingrijpen op een gevaarlijke voorzet en een poging van Derijck werd door Maehle gepareerd. Vier minuten in de toegevoegde tijd raakte Malinovskyi in zijn val het gezicht van Verstraete: ref Visser trok meteen rood. De laatste kans van de match was voor Limbombe in de 98ste minuut, waarna het eindsignaal klonk.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De rode kaart voor Malinovskyi in de 94ste minuut.
de MAN
van de match
Ito. De Japanner lijkt elke wedstrijd nog beter te worden. Een revelatie en nu al geslaagde wintertransfer.
onze MENING
over de match
Reclame voor Play-Off 1 met twee aanvallend ingestelde teams en een wedstrijd gekruid met peper en zout. In de slotfase hing een gelijkspel nog in de lucht, maar Genk trok de 2-1 over de streep.