Op de derde speeldag in Play-Off 2A heeft KV Oostende met 2-1 gewonnen tegen Beerschot-Wilrijk. Het was meteen de eerste thuiszege voor de West-Vlamingen sinds 8 december vorig jaar.

De toeschouwers zagen een genietbare eerste helft aan het zeetje waarin het spel goed op en af ging. Een bedrijvige Sakala en De Sutter zorgden voor het gevaar bij de thuisploeg. In de twintigste minuut kreeg Placca veel ruimte en hij trapte via het handje van de doelman en de paal de bezoekers op voorsprong. KVO was amper bekomen of Nkaka leed balverlies waarna Placca opnieuw uithaalde, maar deze keer duwde doelman Ondoa in hoekschop. Aan de overkant hield Mboko met een ultieme ingreep Sakala van de gelijkmaker. Het was de avond van Placca, want de Togolees kon opnieuw vrij uithalen, op de bovenkant van de lat. Na dom balverlies van Prychynenko schoot Sakala op doelman Vanhamel en Coopman duwde de rebound tegen de touwen. Sakala eiste een hoofdrol op, bediende Canesin en die trapte via een verdediger in hoekschop. Vijf minuten voor de pauze liet Stijn Vreven zijn ongenoegen blijken door de stuntelende Prychynenko naar de kant te halen.

Minder animo na de pauze, maar op het uur trof Coopman met een diagonale pegel wel de lat. Halverwege de tweede periode glipte Vandendriessche met wat geluk door de defensie, maar z'n doelpunt werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd voor hands. Tien minuten voor tijd weer een VAR-interventie nadat Grisez de bal tegen de handen kreeg in de zestien. Ref Smet legde de bal op de stip en invaller Vanlerberghe trapte via doelman Vanhamel binnen. Beerschot-Wilrijk dreigde nog met een schot van Tissoudali, door doelman Ondoa in hoekschop geduwd. Diep in de extra scoorde invaller Boonen, maar na (de derde) tussenkomst van de VAR ging het feestje niet door.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De wissel van trainer Stijn Vreven, die nog voor de pauze de flaterende Prychynenko naar de kant haalde.
de MAN
van de match
Sakala. Erg bedrijvig, vooral voor de pauze. Mist nog rendement.
onze MENING
over de match
Een aangename eerste helft met 1-1 halverwege. Na de pauze maakte KVO het meeste aanspraak op een zege en die kwam er uiteindelijk na een strafschop in de 80ste minuut.