Union heeft een overtuigende zege geboekt tegen Waasland-Beveren. In een doelpuntenrijke wedstrijd werd het 5-1 voor Union. Doelpuntenmakers van dienst waren Niakaté (2) en Selemani (3). Milosevic nam het doelpunt van Waasland-Beveren voor zijn rekening.

Union versierde meteen al een goede kans in de openingsfase. Een schot van Selemani moest door Roef uit de hoek gedoken worden. Daarna pakte Kis uit met een prachtig schot, maar zijn poging strandde op de dwarsligger.

Halfweg de eerste helft was het opnieuw Union met een grote kans. Op aangeven van Selemani vanop rechts kwam Niakaté een fractie van een seconde te laat om de bal in doel te duwen.

In de 25ste minuut kwam Waasland-Beveren tegen de gang van het spel in op 0-1. Bizimani stuurde Boljevic diep. Die bediende Milosevic die goed voor zijn man kwam en de bal mooi overhoeks binnen schoot.

Meteen daarna kreeg Union een strafschop wegens handspel van Foulon. Selemani faalde niet vanop elf meter en bracht zo Union op gelijke hoogte. Vijf minuten later kwam Union op voorsprong. Niakaté werd het laantje ingestuurd en wipte de bal prachtig over Roef. Een op dat moment verdiende voorsprong voor Union.

Net voor de rust kreeg Waasland-Beveren een vrije trap op een goede plek. Boljevic plaatste de bal over de muur, maar Kristiansen kon de bal nog net met zijn vingertoppen onder de deklat weghalen. Zo bleef het 2-1 bij de rust.

Union kwam meteen goed uit de kleedkamers. Niakaté snelde zijn mannetje voorbij en schoot op doel. Zijn poging was echter te centraal om Roef echt te verontrusten. Meteen daarna kreeg Union opnieuw een strafschop, dit keer na een trekfout op Perdichizzi. Opnieuw zette Selemani zich achter de bal en opnieuw schoot hij de bal overtuigd binnen. Op dat moment stond het 3-1 in het voordeel van Union.

Op het uur diepte Union de voorsprong uit tot 4-1. Uitblinker Selemani bediende vanop rechts die andere uitblinker, Niakaté. Die kwam goed voor zijn man en devieerde de bal in doel. Twee minuten later werd het zelfs 5-1 via opnieuw Selemani, na een goede voorzet van invaller Ferber.

Waasland-Beveren kon daar niet veel tegenoverstellen. Milosevic probeerde nog wel, maar zijn poging werd met de voet gekeerd door Kristiansen. Het laatste woord was nog voor Union dat net niet kon scoren via een inglijdende Fixelles. Zo wint Union overtuigend van Waasland-Beveren met 5-1 en pakt het 9 op 9 in Play-off 2.


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Niakaté scoort acht minuten na de openingstreffer van Milosevic de 2-1 voor Union. Het sein voor Union om er een doelpuntenfestival van te maken.
de MAN
van de match
Selemani. De speler van Union scoorde drie keer en gaf ook een assist. Een constante gezel voor de verdediging van Waasland-Beveren. Ook Niakaté speelde weer sterk en werd beloond met twee doelpunten.
onze MENING
over de match
Union wint oververdiend van Waasland-Beveren. Het kwam eerst nog wel tegen de gang van het spel in op achterstand, maar het kon die achterstand snel omkeren in een voorsprong. Vanaf dan controleerde Union de partij en won het gemakkelijk met ruime cijfers.