Anderlecht heeft opnieuw thuis verloren. Tegen Antwerp werd het 1-2. Mbokani en Lamkel Zé scoorden voor de bezoekers. Gerkens scoorde voor Anderlecht. Anderlecht blijft zo achter met 0 op 9.

Anderlecht nam het in eigen huis op tegen Antwerp. De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Didillon moest tweemaal goed redding brengen om Owusu en Arslanagic van een vroege openingsgoal te maken. Anderlecht dreigde voor het eerst op het kwartier, maar Gerkens kon geen richting geven aan zijn kopbal.


Op het half uur mocht Kums een vrije trap nemen. Hij krulde de bal maar net naast de winkelhaak. Even later vond Amuzu Gerkens voor doel. Gerkens kon vrij uithalen maar mikte hoog over. Bij de volgende kans was het wel raak. Gerkens kopte de voorzet van Najar hard in doel. Antwerp moest even bekomen van de opdoffer. 

Vijf minuten voor de rust verstuurde Refaelov een goede hoekschop. Owusu kon koppen, maar zag zijn kopbal via Kara over doel gaan. Toch gingen we met 1-1 rusten. Mbokani behield het overzicht en gaf prima mee aan Lamkel Zé, die oog in oog met Didillon goed kalm bleef en de bal in doel legde. 

 De tweede helft begon aan een gezapig tempo. Bolasie probeerde het van ver, maar Bolat stond pal. Op het uur ging ook Refaelov zijn kans uit de tweede lijn. De aanvallende speler van de bezoekers kraakte zijn schot. Rutten greep in en gooide Santini in de strijd. Santini was meteen belangrijk. Hij legde de bal panklaar voor Gerkens, maar die besloot te zwak op Bolat. 

 Aan de overzijde mocht Refaelov nog eens uithalen, maar zijn poging miste de juiste richting. Najar had nog een ingeving, maar het mocht niet baten. Bolat bracht goed redding. Anderlecht moest de kelk nog tot op de bodem ledigen. Mbokani opende knap voor Lamkel Zé, die op de paal besloot. De bal kwam terug bij Mbokani die hard binnenknalde. Het publiek van Anderlecht trakteerde Mbokani op applaus.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Tien minuten voor tijd is het moment van Mbokani gekomen. Hij schiet Antwerp op voorsprong en krijgt applaus van 'zijn' Anderlecht-publiek.
de MAN
van de match
Met een assist en een doelpunt zorgde Mbokani eigenhandig voor de Antwerpse overwinning. 
onze MENING
over de match
Anderlecht gaf andermaal niet thuis. Antwerp boekt al bij al een makkelijke overwinning.