Charleroi heeft zijn eerste punten in Play-Off 2A te pakken. Op het veld van Eupen won de ploeg van Mazzu met 0-1 dankzij een doelpunt van Perbet in blessuretijd.

In een kansarme eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Charleroi begon weliswaar sterker aan de partij, maar tot grote doelkansen leidde het overwicht niet. Doelpogingen van Nurio en Oshimen belandden niet binnen het kader.

De beste kansen uit de eerste helft volgden pas in het slot van de eerste periode. Na een mislukte interceptie van Bushiri trapte Niane via een Eupens been nipt over de kooi van Van Crombrugge. Aan de overzijde krulde Garcia zijn vrije trap tegen de buitenkant van de paal.

Ook na de pauze bleef het spelbeeld nagenoeg ongewijzigd. Het ontbrak beide ploegen aan scherpte voorin. Blondelle en Schouterden vonden het doelkader niet. Aan de overzijde zorgde Hendrickx voor een zeldzame kans voor Charleroi.

De wedstrijd leek op een doelpuntenloos gelijkspel te zullen eindigen, maar dat was buiten Perbet gerekend. De spits mocht zeven minuten voor tijd invallen en bewees in de toegevoegde tijd meteen zijn waarde voor Charleroi. Na een stevige inspanning van Oshimen zorgde Perbet met een uitstekende plaatsbal voor de late 0-1. Het doelpunt van de Fransman levert Charleroi meteen de eerste drie punten op in Play-Off 2A.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het late doelpunt van Perbet. De spits stond amper zeven minuten op het veld, maar was wel meteen van goudwaarde voor Charleroi. Met een uitstekende plaatsbal bezorgde hij Charleroi zijn eerste punten in deze Play-Offs.
de MAN
van de match
Garcia. De Spanjaard van Eupen blijft een lust voor het oog. Hoewel de kapitein al aardig op leeftijd is, kan hij nog steeds uitstekend voetballen. Zijn vista en traptechniek blijven indruk maken.
onze MENING
over de match
Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Beide ploegen konden niet overtuigen, waardoor een gelijkspel gerechtvaardigd zou zijn. Het late doelpunt van Perbet besliste daar echter anders over.