Club Brugge heeft in eigen huis met 4-0 gewonnen van Standard. Vanheusden opende op een ongelukkige manier de score voor Blauw-Zwart. Schrijvers, Dennis en Wesley zorgden voor de andere Brugse doelpunten.

Club Brugge ontving Standard in het Jan Breydelstadion om de derde speeldag in Play-Off 1 af te sluiten. De bezoekers uit Luik kwamen scherp op het veld en drukten Club achteruit. Grote kansen bleven uit en na enkele minuten herstelde de thuisploeg het evenwicht. Het was nog even wachten op doelgevaar, maar na een twintigtal minuten was het dan toch zover.

Vormer werd goed aangespeeld en kon op doel trappen. Ochoa pakte in eerste instantie uit met een prima redding, maar Vanheusden gleed ongelukkig weg bij het ontzetten en trapte op die manier de bal in zijn eigen doel. Club had bloed geroken en verhoogde meteen de druk. Nog geen twee minuten later was de dubbele voorsprong een feit wanneer Schrijvers een mooie pass van Vanaken op een nog mooiere manier afwerkte.

Standard kwam de dubbele achterstand maar moeilijk te boven en kon geen enkele grote kans in elkaar boksen. Enkele minuten voor de pauze was het zelfs nog opnieuw aan de thuisploeg. Een hoekschop van Vanaken kwam bij Dennis die veel vrijheid kreeg van de Luikse defensie en hij kopte het derde Brugse doelpunt tegen de touwen.

Na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd, Club Brugge bleef baas en controleerde de wedstrijd. Vanaken kwam al snel dicht bij het vierde doelpunt, maar Ochoa liet zich opmerken met enkele prima reddingen. Ook Schrijvers ging op zoek naar een grote voorsprong, de Mexicaanse doelman van Standard vond 3-0 echter voldoende en pakte alweer uit met een prima redding.

Tien minuten voor het einde was Ochoa dan toch nog eens geklopt. Vormer werd in de diepte gestuurd en legde de bal prima terug op Wesley. De Braziliaan troefde op een indrukwekkende manier Vanheusden af en zette de 4-0 eindstand op het bord. Club Brugge wint zo eenvoudig van Standard en maakt veel indruk bij de start van Play-Off 1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na dik twintig minuten drukt Club Brugge het gaspedaal even in. Twee doelpunten op twee minuten zijn het resultaat en dus is het kloofje geslagen.
de MAN
van de match
Hans Vanaken was alweer de beslissende factor bij Club Brugge. Hij strooide met assists en heerste op het middenveld. Standard kreeg geen grip op 'de lange van Club Brugge'.
onze MENING
over de match
Club Brugge had even nodig om in de wedstrijd te komen, maar heerste vervolgens tot het einde. Standard kon nooit een vuist maken en zal uit een ander vaatje moeten tappen wil het nog kans maken op de landstitel.