Birger Verstraete heeft via de sociale media zijn steun uitgesproken voor Ruslan Malinovskyi. De draaischijf van KRC Genk hangt een schorsing van zeven speeldagen boven het hoofd na zijn rode kaart tegen AA Gent.

Malinovskyi werd van het veld gestuurd nadat hij (al dan niet opzettelijk) Verstraete met de studs in het gezicht had geraakt. De middenvelder van AA Gent meent dat met de actie geen kwaad opzet gemoeid was en heeft het over een "ongelukkige botsing".

"Ik wil jullie via deze weg bedanken voor de talrijke steunbetuigingen die ik de laatste dagen mocht ontvangen na de ongelukkige fase met Ruslan Malinovskyi", opent Verstraete zijn boodschap. "Ik heb vandaag al opnieuw getraind met de groep. Op het blauwe oog en de wondjes na valt de schade mee. Ik heb de beelden na de wedstrijd ook bekeken, maar heb geen enkel vermoeden dat het met opzet was, eerder een ongelukkige botsing. En nu focus op de volgende wedstrijd zaterdag!", besluit hij.

Malinovskyi moet vrijdag voor de Geschillencommissie verschijnen. Het bondsparket wil de Oekraïense middenvelder zeven speeldagen (de rest van Play-Off 1) schorsen omdat er volgens bondsprocureur Kris Wagner sprake is van kwaad opzet. Competitieleider Genk vraagt de vrijspraak.