Op de vierde speeldag in Play-Off 2A heeft Beerschot-Wilrijk zijn eerste zege geboekt. De Ratten wonnen in eigen huis met 2-0 tegen KAS Eupen.

Weinig tempo in de eerste helft, maar net voor het kwartier schrok iedereen wakker nadat een afgeweken bal van Lazare op de lat viel en Toyokawa in de rebound onbegrijpelijk nog op Vanhamel besloot. Halverwege de eerste periode bracht doelman Van Crombrugge zichzelf in de problemen bij het uitverdedigen, Van Hyfte kreeg het leer in de loop mee, maar de bezoekende goalie zette z'n foutje recht. Voor het halfuur klom de thuisploeg op voorsprong na een mooie actie van Bugridze op de rechterkant, diens voorzet moest door Vanzeir enkel nog in doel gelopen worden. Daarna kreeg Eupen een viertal kansjes die nauwelijks het vermelden waard waren en trokken we met 1-0 naar de kleedkamers.

De tweede helft was niet veel beter, maar rond het uur waren de fans wel getuige van een opmerkelijk moment. Vanzeir bracht voor van de linkerkant en invaller De Keersmaeker trof meteen raak. De jongeling was zowaar tot tranen toe bewogen. Een kwartier voor tijd voorkwam Vanhamel met twee reddingen op schoten van Ocansey en Toyokawa de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor het einde moest de keeper opnieuw ingrijpen op een diagonaal schot van Ocansey.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van jongeling De Keersmaeker die z'n ogen niet droog kon houden.
de MAN
van de match
Vanhamel. De doelman van Beerschot-Wilrijk pakte uit met enkele puike reddingen.
onze MENING
over de match
Eupen had altijd op voorsprong moeten komen na een enorme kans, maar het doelpunt viel aan de overkant en de Antwerpenaren pakten hun eerste zege in Play-Off 2.