Moeskroen heeft zijn eerste punt gepakt in deze play-offs. Op het veld van Zulte Waregem werd het 2-2. Moeskroen kwam telkens op voorsprong, via Mohamed en Boya. Maar Zulte Waregem knokte zich telkens terug en kwam via Bürki en Bjordal op gelijke hoogte.

Moeskroen begon het best aan de partij. Het dreigde al in de beginminuten via Dione en Pierrot, maar een echt doelpoging was er vooralsnog niet. De eerste goede mogelijkheid kwam rond de twintigste minuut. Een schot van Bakic werd door Bostyn gered. Een minuut later stond Bakic oog in oog met Bostyn. Zijn stiftertje mislukte echter en dwarrelde voorlangs.

Zulte Waregem diende Moeskroen meteen van antwoord. Ook Bongonda kwam alleen voor de doelman, maar Butez redde knap in hoekschop. Op het halfuur had De Smet zich een droomdebuut kunnen schenken. Hij kruiste zijn schot echter te veel waardoor zijn poging naast ging.

Tien minuten voor de rust kreeg Dione nog een goede mogelijkheid. Hij probeerde de bal over Butez te wippen, maar dat lukte net niet. Een doelpunt viel er niet meer in de eerste helft, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten bij een 0-0 tussenstand.

Vijf minuten na de rust kwam Moeskroen op voorsprong. Mohamed kreeg veel ruimte op het middenveld en haalde vanop zo?n dertig meter uit. Zijn schot belandde mooi in de linkerhoek, Bostyn was geklopt.

Moeskroen bleef komen en kreeg meer ruimte van Zulte. Kuzmanovic profiteerde daar niet van en pakte uit met een slap schot.

Halfweg de tweede helft klom Zulte op gelijke hoogte. Na een hoekschop kwam de bal bij Bürki terecht. Die kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal vanop twintig meter mooi in doel.

Moeskroen bleef niet bij de pakken zitten en kreeg een goede kans via Bakic. Die nam een voorzet in één tijd mooi op de slof. Bostyn moest uitpakken met een prima parade. Op de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Eerst kopte Pierrot op Bostyn en vond ook Godeau de doelman van Zulte op zijn weg. Maar uiteindelijk kon Boya toch de bal in doel schieten. 1-2 voor Moeskroen met nog tien minuten te spelen.

Moeskroen kroop niet achteruit en kreeg nog een goede kans via Pierrot. Die vond echter Bostyn op zijn weg. Zulte Waregem leek af te stevenen op een nederlaag, maar in extremis slaagde Bjordal erin om de bordjes opnieuw gelijk te hangen. Zo pakt Moeskroen zijn eerste punt in deze play-offs.


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de laatste seconden van de toegevoegde tijd scoorde Bjordal de gelijkmaker. 
de MAN
van de match
Bjordal hielp zijn ploeg in extremis nog aan een punt door diep in blessuretijd de gelijkmaker binnen te schieten.
onze MENING
over de match
De partij was goed in evenwicht. Al bij al een billijk gelijkspel, al leek Moeskroen lange tijd af te stevenen op de zege.