Het was al van december geleden, maar de Carolo's hebben eindelijk nog eens de volle buit weten te pakken voor het eigen publiek. In Play-Off 2 werd Westerlo verslagen met 2-0. Het spitsenduo Niane-Osimhen wist elk één maal te prikken, genoeg voor de winst.

Charleroi leek nog even in de running te zijn voor een Play-Off 1 ticket en werd logischerwijs dan ook gezien als één van de favorieten voor de eindwinst van Play-Off 2. Toch kunnen de Carolo's absoluut niet overtuigen in de Play-Offs en daarom zou een zege tegen Westerlo meer dan welkom zijn. De partij begon echter niet meteen denderend voor de thuisploeg. Dewaele ging te driest door op Dessoleil en de verdediger moest het veld al na drie minuten geblesseerd verlaten. Op eerste doelpoging was het wachten tot de elfde minuut. Osimhen kon zijn hoofd zetten tegen een afgeweken bal en doelman Van Langendonck zag het leer nipt naast gaan. Wat later trapte Bruno een vrije trap eerst nog in de muur, in de herneming kogelde Niane de bal veel te wild over doel.

Westerlo speelde redelijk goed mee, maar echte doelkansen kreeg het niet echt. Het was opnieuw Osimhen die het nu vanop afstand probeerde, Van Langendonck kon de poging, met een gelukje, nog net keren met de voeten. Vijf minuten voor de rust kende de partij een mogelijk keerpunt. Buyl sneed naar binnen, maar liet zich vervolgens te opzichtig vallen in de zestien. Scheidsrechter Boterberg liet zich niet ringeloren en bezorgde de Westerlo-speler zijn tweede geel. Zo gingen we rusten bij een flauwe 0-0 stand, maar moesten de bezoekers wel nog een helft met zijn tienen verder...

De troepen van Bob Peeters kwamen het best uit de kleedkamer en kregen al snel twee reuzekansen om de score te openen. Abrahams trapte in eerste instantie nog op Penneteau en ook de herneming werd nog van de lijn gekeerd door de thuisverdediging. Charleroi reageerde meteen met een poging van Bruno, maar ook hier bleef het doelpunt voorlopig nog uit. De Zebra's begonnen wel meer en meer grip op de wedstrijd te krijgen, onder meer na enkele gevaarlijke acties van invaller Henen. Een doelpunt leek in de lucht te hangen en in minuut 67 was het ook zover. De mee opgerukte Marinos leverde een perfecte voorzet af richting Niane en die trapte in één tijd kurkdroog binnen: 1-0!

De 2-0 leek dichterbij dan de gelijkmaker, maar zowel Bruno als Osimhen en invaller Perbet kregen de bal niet tegen de netten. Ei zo na kreeg de thuisploeg zowaar het deksel nog op de neus, maar Abrahams faalde opnieuw oog in oog met Penneteau. In de slotminuten zorgde Osimhen dan toch nog voor de zekerheid. Zijn schot week af op een Westels been en viel over Van Langendonck in doel: 2-0! Charleroi kan zo terug even naar boven kijken, nadat het zijn thuisfans eindelijk terug eens op een overwinning kon trakteren.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De wedstrijd kon alle kanten op, tot Buyl zich domweg liet vallen in de zestien en zo terecht werd uitgesloten met zijn tweede geel. Dat maakte het Charleroi meteen een pak makkelijker in de tweede helft, en de Carolo's gingen er dan ook over na de pauze.
de MAN
van de match
Bijzonder moeilijk te zeggen... Geen enkele uitblinker te zien eigenlijk. Laat het ons dan houden op Niane, die met de 1-0 de partij openbrak.
onze MENING
over de match
Een flauwe eerste helft leverde niets op. Na de pauze liet Westerlo een paar reuzekansen liggen, maar de meeste doelpogingen kwamen toch van de thuisploeg. Na de 1-0 lieten ze het na om de partij vroeger te beslissen, maar dat lukte uiteindelijk toch in de slotfase.