Racing Genk blijft op titelkoers en blijft zo dé topfavoriet voor de eindwinst! Ook de moeilijke verplaatsing naar Sclessin werd succesvol afgerond, want de Limburgers wisten Standard te verslaan met 1-3. De Luikenaars mogen de titeldroom nu toch stilaan opbergen.

Na de zege tegen concurrent Club Brugge is Racing Genk helemaal op titelkoers. Een verplaatsing naar Standard was dan ook een uitstekende test om te zien of de Genkse droom er al dan niet zit aan te komen. De eerste grote mogelijkheid was ook voor de Limburgers. Ito verslikte zich in de controle oog in oog met Ochoa, maar vond wel nog Samatta voor doel. Die zijn poging werd uiteindelijk van de lijn gekeerd door Vanheusden. Aan de overkant reageerde Standard met een vrije trap van Mpoku en zo ging de partij goed over en weer.

Nadien kregen we vooral wat middenveldspel en moest de dreiging komen van enkele stilstaande fases die geen doelpunt konden inluiden. Marin kwam wel nog dicht bij de openingstreffer, maar Vukovic had een prima redding in huis. Aan de overkant was het vijf minuten voor tijd wél prijs! Uronen bediende Trossard, die de goed gevolgde Heynen voor doel zag verschijnen en die tikte van dichtbij de 0-1 tegen de netten! Meteen ook het laatste wapenfeit in een aangename eerste helft.

De Rouches waren in de tweede helft op achtervolgen aangewezen en kwamen ook dicht bij de gelijkmaker, maar Vukovic liet zich opnieuw niet ringeloren op een knal van Carcela. Integendeel, het doelpunt viel al snel aan de overzijde. Samatta werd het straatje ingestuurd en de Gouden Stier laat deze kansen doorgaans niet liggen, net als nu: 0-2! De wedstrijd leek al vroeg gespeeld, zeker met een betrouwbaar sluitstuk als Vukovic in doel. Djenepo ging tweemaal zijn kans, maar de Genkse goalie was telkens niet te passeren. Een kwartier voor tijd had ook Trossard nog iets moois in gedachten, maar zijn pegel spatte uit elkaar op de lat.

Uitstel van executie, want in minuut 79 stond het dan toch 0-3! Ito vond Heynen in de zestien, en die wachtte lang genoeg tot Trossard zich kon afzonderen aan de tweede paal om de voorzet simpel binnen te leggen. Amper twee minuten later kon Standard dan toch eens juichen. De ingevallen Bokadi legde goed af voor Marin, en die verschalke Ochoa in de korte hoek: 1-3! Dat leverde echter geen Luiks slotoffensief op en zo bleef de huidige stand ook op het bord staan. Een belangrijke uitzege voor Genk, wat van hen nu meer dan ooit dé topfavoriet maakt voor de titel. De troepen van Preud'homme daarentegen kijken intussen aan tegen een bijzonder grote achterstand en lijken af te haken in de titelstrijd. De druk ligt nu terug bij Club Brugge, dat maandag moet zien te winnen bij Antwerp. Alles behalve een sinecure dus...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 0-1 viel voor Genk op een perfect moment. Vijf minuten voor de rust, waarna de Limburgers met een goed gevoel de kleedkamer konden intrekken. Ook na de pauze trok Racing Genk diezelfde lijn door.
de MAN
van de match
Alweer heel wat uitblinkers bij Racing Genk vandaag: Vukovic, Ito, Trossard,... om er maar drie te noemen. Maar dé man van de match was ongetwijfeld Heynen. Auteur van het belangrijke eerste doelpunt, en ook de man van de assist op de 0-3. Bovendien verdedigend ook enorm sterk en alom tegenwoordig.Geen twijfel mogelijk dus.
onze MENING
over de match
Als je dacht dat Genk op korte termijn nog punten zou verliezen, dan was het toch misschien op het veld van Standard. De Rouches zijn thuis outstanding en kunnen er elke ploeg pijn doen. Maar Genk kwam, net als tegen Brugge, opnieuw bijzonder sterk voor de dag. Philippe Clement en co zijn opnieuw een stap dichter bij de titel en kunnen de rest van het weekend nu vanuit de zetel afwachten...