Union heeft zijn eerste puntenverlies geleden in Play-Off 2B. De Brusselaars leken op weg naar een vijfde opeenvolgende overwinning, maar gooiden een 2-0 voorsprong te grabbel. Bongonda zorgde met twee doelpunten voor een 2-2 gelijkspel.

De wedstrijd begon uitstekend voor Union. De thuisploeg maakte gretig gebruik van de ruimte in de rug van de bezoekende verdediging. Een eerste steekballetje hielp Niakaté nog om zeep, maar bij zijn tweede poging schoot de spits wel raak. Oog in oog met Bostyn legde hij de openingstreffer proper binnen.

Pas op het kwartier begon ook Zulte Waregem kansen te verzamelen. De Smet zette Kristiansen aan het werk, terwijl een kopbal van Seck amper een metertje naast ging. De wedstrijd was nu helemaal opengebroken. Beide ploegen vielen met open vizier aan. Seck viseerde de deklat, Niakaté kreeg zijn kopbal niet binnen de palen.

Na de pauze nam Union de wedstrijd helemaal in handen. De thuisploeg legde combinatie na combinatie op de mat. Zulte Waregem werd bij momenten helemaal tureluurs getikt. Selemani verzuimde echter om de voorsprong te vergroten vanop de strafschopstip. Vijf minuten later hing de bal toch tegen de touwen. Niakaté mocht, na tussenkomst van de videoref, een tweede keer juichen.

Zulte Waregem kwam er helemaal niet meer aan te pas, maar de bezoekers kwamen uit het niets terug in de wedstrijd. Met enig geluk viel de bal voor de voet van Bongonda, die van dichtbij voor de aansluitingstreffer zorgde.

Een slotoffensief leverde de goal echter niet op. Niakaté kreeg zelfs nog de kans om de wedstrijd helemaal te beslissen met een hattrick, maar de spits stuitte op Bostyn. De koude douche voor Union volgde in minuut 93. Bongonda stond opnieuw op de juiste plaats om de gelijkmaker in extremis binnen te lopen. Eindstand: 2-2.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De late gelijkmaker van Bongonda. Union leek op weg naar een vijfde opeenvolgende overwinning, maar daar besliste Bongonda anders over. De invaller stond twee keer op de goede plaats om de zegetocht van Union te stoppen.
de MAN
van de match
Niakaté. De spits van Union scoorde twee keer en was bij bijna iedere aanval betrokken. Met zijn loopacties zorgde hij steeds voor paniek in de bezoekende verdediging.
onze MENING
over de match
Union had deze wedstrijd altijd winnend moeten afsluiten. De thuisploeg combineerde naar hartenlust, maar vergat Zulte Waregem helemaal dood te knijpen. De late gelijkmaker is een koude douche voor de Brusselaars.