Kortrijk heeft een belangrijke uitzege gepakt op het veld van Cercle Brugge. Hannes Van der Bruggen was met twee goals de matchwinnaar voor de Kerels: 1-2.

Cercle Brugge en Kortrijk speelden om de tweede plaats in Play-Off II B. Een belangrijke plaats want leider Union heeft geen Europese licentie en mag dus de finale van Play-Off II niet spelen. Die wetenschap pushte geen van beide ploegen naar veen dadendrang.

Toch kreeg Lepoint na amper 2 minuten een goede kans. Hij duwde de bal van dichtbij net naast. Nadien volgende het grote niets. Beide ploegen probeerden wel maar op het vlak van kansen moesten we ons opwarmen aan een krul naast van Stojanovic naast, een kopballetje van Bruno en een vrije trap van Mercier net naast.

De mooiste aanval kwam er in het slot. Mercier opende heerlijk op Tormin. Ook de voorzet was uitstekend, maar Kumordzi verdedigde al even goed zodat Gakpé de score niet kon openen. 0-0 bij de rust.

De tweede helft startte meten meteen wel een reuzenkans. Bruno zette Bongiovanni alleen voor Pereira, maar de jonge middenvelder trapte van dichtbij recht op de doelman. Dat was het sein voor een veel attractievere tweede periode. Met bovendien snel enkele goals.

Na tien minuten kopte Van der Bruggen een afvallende bal in de benedenhoek. Zijn eerste treffer van het seizoen ook één die snel ongedaan werd. Kumordzi liet het na een voorzet te verwerken en Bongiovanni strafte het foutje genadeloos af: 1-1.

Het tempo ging na die twee goals wel de lucht in. Beide ploegen voetbalden sneller en er kwamen ook meer kansen. D'Haene schoot over en aan de overkant werd invaller Alioui afgeblokt. Net toend e match stilaan weer leek af te glijden, sloeg Van der Bruggen een tweede keer toe. De kapitein van de Kerels schoof een teruglegger van Chevalier voorbij Nardi.

Dit keer had Cercle geen reactie in huis. Het was zelfs Kortrijk dat een paar keer dicht bij de 1-3 kwam. Koita testte de vuisten van Nardi en Avenatti kon net niet bij een voorzet van diezelfde invaller. De thuisploeg raakte niet meer aan kansen en leed dus zijn tweede nederlaag van deze Play-Offs.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Minuut 54-55 waarin Van der Bruggen de match open brak maar Kumordzi stond te slapen en zo Bongiovanni de 1-1 liet maken. Gelukkig voor de Kerels bleek dat niet fataal.
de MAN
van de match
Wie twee keer scoort is vaak de man van de match en dat klopt ook voor deze match. Hannes Van der Bruggen gaat altijd voorop in de strijd en kon met zijn eerste twee goals van het seizoen zijn ploeg dit keer de zege schenken.
onze MENING
over de match
Een matige eerste helft, een veel betere tweede van beide ploegen. De bezoekers hebben net iets meer kwaliteit in de rangen en dat gaf uiteindelijk toch de doorslag.