Anderlecht en Gent zijn van hun nul in de Play-Offs af. In het Astridpark deelden ze de buit, het werd 0-0.

In een zonnig Astridpark gingen Anderlecht en Gent op zoek naar hun eerste punten in Play-Off 1. Dat beide ploegen in een mindere periode zitten was ook op het veld te zien. Op het kwartier stak Anderlecht toch een eerste keer de neus aan het venster. Bolasie verstuurde een scherpe voorzet richting tweede paal waar Saelemaekers maar enkele centimeters te kort kwam om de bal binnen te duwen. Even later speelde Najar knap naar Verschaeren, maar die trapte over de bal.  


Gent zorgde op het half uur een eerste keer voor dreiging. Chakvetadze kreeg de bal terug in de kluts en besloot niet zo erg ver naast. Vijf minuten voor de rust verstuurde Milic een harde terugspeelbal. Didillon moest zich reppen om de bal voor de lijn te keren. 0-0 was een logische ruststand na een matige eerste periode.  

De tweede helft begon met een vrije trap voor de bezoekers. Verstraete mikte maar net over het doel van Didillon. Even later werd David vrijgespeeld op het middenveld. Hij mocht ver oprukken en trapte maar net naast. Aan de overzijde mocht ook Kums een vrije trap nemen. Hij dropte hem aan de tweede paal waar Kaminski goed kwam boksen. 

Op het uur was Anderlecht een eerste keer echt gevaarlijk. Amuzu besloot van dichtbij op Kaminski. Bolasie pikte de bal op en vond Verschaeren die van dichtbij op de dwarsligger knalde. Ook Gent raakte het doelhout. Diep in de tweede periode mocht de ingevallen Bezus naar binnen komen. Hij schoot tegen de paal. Via Didillon ging de bal nog bijna in doel maar de doelman zag het net op tijd. 

Vijf minuten voor affluiten vond Bezus Yaremchuk in de zestien meter. De spits miste zijn controle, maar de bal rolde tot bij David die zwak op Didillon besloot. Aan de overzijde maakte Verschaeren de bal goed vrij en viseerde de verste paal. Kaminski bracht knap redding. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Met een 0-0 vegen Anderlecht en Gent de 0 in Play-Off 1 weg. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het uur vond Bolasie Verschaeren voor doel. Verschaeren werkte de bal van dichtbij tegen de lat. Het vuur leek even terug te komen in het Astridpark, maar Anderlecht kon er geen gevolg aan geven. 
de MAN
van de match
Asare speelde een solide wedstrijd op de linksachter bij Gent. Tegen Saelemaekers kwam hij nooit echt in de problemen en zelf zorgde hij nog voor enkele offensieve impulsen.
onze MENING
over de match
Het was duidelijk dat beide ploegen nog niets konden rapen in de Play-Offs. De wedstrijd was volledig in evenwicht. 0-0 is een terechte eindstand.