Waasland-Beveren klopt Moeskroen met 2-1. Milosevic kopte de Leeuwen naar de overwinning, maar de prijs van man van de match is vanavond voor iemand anders weggelegd.

1 schamel punt hadden beide teams voor dit treffen op de Freethiel. En dat uit vier wedstrijden. Logischerwijs deelden Waasland-Beveren en Moeskroen zo de rode lantaarn in play-off 2B. Het was in de eerste helft vooral de thuisploeg die van dat zwaard van Damocles af wilden. 


In het eerste kwartier schoten de Oost-Vlamingen dan ook al vier keer op doel. Bij een van die vier was het al raak. In speelminuut negen rondde Louis Verstraete een ingestudeerd nummertje af. De hoekschop van Floriano Vanzo rolde aan de rand van de zestien perfect in de voeten van Verstraete en met wat meeval verdween de bal via de kuit van Boya pardoes in doel. Een droomstart voor de mannen van coach Custovic. 

De Waaslanders namen nochtans geen genoegen met de 1-0. Ze bleven continu aanvallen en gaven Les Hurlus geen duimbreed toe. Een knap afstandsschot van Lulic en enkele trainingsballetjes van Verstraete lieten de 1-0 op het bord staan. Moeskroen bleef zo vrij onmachtig tot minuut 29. Toen dook Galitsios plots voor de neus van Debaty op. Hij kreeg veel te veel ruimte van Moren en co en kon ei zo na de 1-1 tegen de touwen koppen. De assist van Dione was meer dan op maat, maar de Griek bleek in dit geval geen finisher

Toch kwamen de spelers van trainer Bernd Storck mondjesmaat beter in de wedstrijd. Op slag van rust toonde rood en wit zich dan wel erg efficiënt. Keita probeerde het shirt van Boya uit te trekken en dat kon Wim Smet natuurlijk niet laten passeren. Strafschop en 1-1 dankzij Noë Dussenne. Al ging er toch wat heisa vooraf aan de 'elfmeter'.  Franck Boya wilde absoluut trappen, maar laat het nu net lukken dat Dussenne de vaste strafschopnemer van Moeskroen is. Boya droop bij het rustsignaal al even snel af als op het moment dat hij door Dussenne benaderd werd. Laat het ons Moeskroen zijnde op een licht gevleid gelijkspel houden bij rust. 

In de tweede helft had Moeskroen begrepen waar het naar toe moest. Naar voren met name. Bakic en Leye zetten dan ook direct een degelijke verticale aanval op. Maar het is duidelijk dat Taiwo Awoniyi de laatste tijd niet al te goed in zijn vel zit. Iets meer dan een maand geleden scoorde hij nog doelpunten bij de vleet. Nu stokt de motor. Leye bediende zijn spitsbroeder nochtans tamelijk perfect. 

Na een Moeskroense machtsgreep van tien minuten keerde het schip dan weer richting de kant van Waasland-Beveren. Even plots als de 1-1, kwam de 2-1 er. Verstraete lapte er na zijn goal ook een assist bij. Milosevic kon niet meer missen en buffelde binnen. Moeskroen probeerde het evenwicht nog te herstellen, maar liet het met zelfs uiteindelijk drie spitsen  (Awoniyi, Leye en Pierrot, nvdr.) na om nog een tweede te scoren. 

Zo hijst Waasland-Beveren zich met deze driepunter naar de vierde plek in play-off 2B. Moeskroen hangt met een puntje nog steeds aan het staartje van de groep. De reguliere competitie en de play-offs, dat zijn duidelijk twee verschillende dingen. 

het MOMENT 
van de match
Strafschopovertreding van Keita. De middenvelder trok Boya onder het toeziend oog van ref Wim Smet wel erg opzichtig neer. 
de MAN 
van de match
Louis Verstraete. Een goal en een assist, veel meer kon Custovic niet vragen van zijn poulain. 
onze MENING 
over de match
Beide ploegen maakten aanspraak op de overwinning. Waasland-Beveren was de beste ploeg in de eerste helft, Moeskroen in de tweede. Efficiëntie blijkt nog maar eens van uiterst belang.