Club heeft op het veld van Antwerp zijn achterstand op Genk niet veel kunnen verkleinen. Na een scoreloos gelijkspel volgt Club nu al op zes punten van de fiere leider. Anderzijds slaagde Antwerp er niet in om op gelijke hoogte te klimmen als Club. Genk is de winnaar van het weekend.

De eerste kans van de wedstijd was voor Antwerp. Mbokani haalde vanop 25 meter uit, Horvath pakte uit met een mooie zweefduik. Club liet zich ook vroeg in de partij gelden, maar een gekraakt schot van Openda rolde naast het Brugse doel. Toch was het vooral Antwerp dat de plak zwaaide in de eerste helft. Een scherpe counter van de thuisploeg kon niet verzilverd worden door Yatabaré.

Club kwam beter in de partij, maar dat uitte zich niet meteen in kansen. Een onmogelijk schot van Danjuma vanop dertig meter werd gemakkelijk geklemd door Bolat. Ook Mbokani probeerde een geforceerd schot dat doelman Horvath niet kon verontrusten. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft. Stand bij de rust: 0-0.

Club kwam beter uit de kleedkamer. Het kreeg een uitstekende kans via een infiltrerende Vormer, maar zijn lobje was net niet goed genoeg om Bolat te kloppen. Ook Antwerp versierde een huizenhoge mogelijkheid. De kopbal van Mbokani was hard en doelgericht. Horvath onderscheidde zich met een supersave.

Op het uur tikte Bolat een voorzet in de voeten van Danjuma. Die kon uithalen, maar Bolat stond snel genoeg recht om het schot van de Nederlander af te weren. Ook een kanonschot van Amrabat ging er niet in.

Verder kwamen beide ploegen niet meer. Zo eindigt een matige topper zoals ze begon: 0-0. Zo staat Genk nu zes punten los. Club behoudt wel de tweede plaats en houdt Antwerp af.


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vroeg in de eerste helft claimt Club een penalty na een duw van Van Damme op Openda. Visser geeft geen krimp.
de MAN
van de match
Mbokani. De spits van Antwerp toonde zich een nuttig aanspeelpunt voor zijn team en was sterk in de duels.
onze MENING
over de match
Een matige topper dat eindigt op een billijk gelijkspel. Deze partij verdiende geen winnaar noch een verliezer.