Charleroi heeft zijn thuismatch tegen Beerschot Wilrijk tot een goed einde gebracht. De Zebra's hadden weinig problemen met de Ratten en haalden het met 4-0. Niane, Osimhen, Morioka en invaller Perbet zorgden voor de goals.

Charleroi kreeg op speeldag vijf van Play-Off II het bezoek van Beerschot. De thuisploeg kon bij winst tot op twee punten van leider STVV naderen en zo het tweede deel van deze competitie nog spannend maken. Bij puntenverlies volgende waarschijnlijk nog vijf matchen zonder veel inzet. Voor de bezoekers, die opnieuw heel wat spelers moesten missen, stond er niet veel meer dan de eer op het spel.

En dat verschil was in de aanvangsfase meteen duidelijk. De thuisploeg speelde met vele drang naar voren en zette Beerschot snel onder druk. Osimhen kreeg binnen de eerste vijf minuten twee grote kansen. Eerst kon hij alleen richting Vanhamel na mistasten van Bourdin nadien mocht hij vrij koppen op een corner, maar beide keren mikte de spits recht op de doelman.

Charleroi bleef de betere ploeg en kwam halverwege de eerste helft nog eens twee keer dicht bij de 1-0. Niane kopt een vrije trap van Bruno hard op Vanhamel en in de volgende fase hield de doelman met een knappe reflex ook Angella van de openingstreffer. Net toen Beerschot Wilrijk de rust leek te halen zonder tegengoal, kreeg Grisez een bal tegen de arm in de grote rechthoek. Niane zette de strafschop feilloos om.

Na de pauze gebeurde er lange tijd amper iets. Charleroi was tevreden met de voorsprong en leunde achterover. Beerschot Wilrijk wilde wel, maar slaagde er amper in een degelijke aanval in elkaar te boksen. Laat staan een degelijke kans.

Gelukkig kreeg de thuisploeg er in het slot toch zin in. Niane zette Osihmen op weg naar de 2-0 maar het was Morioka die voor het hoogtepunt van de match zorgde. De Japanner knalde een volley enig mooi voorbij Vanhamel. Na een fout van De Mets mocht Perbet er vanaf 11 meter zelfs nog 4-0 van maken.

De Zebra's boeken zo een mooie negen op negen, komen tot op twee punten van STVV en zorgen opnieuw voor spanning in Play-Off II A. Beerschot Wilrijk kan al beginnen aan de voorbereiding op volgend seizoen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Wanneer Beerschot Wilrijk de rust toch lijkt te gaan halen met een 0-0 krijgt Grisez een bal tegen de arm bij een omhaal van een speler van Charleroi. De VAR wijst Boucaut daar op en die legt de bal op de stip. Veel protest bij de bezoekers maar volgens de nieuwe richtlijnen is de beslissing correct.
de MAN
van de match
We gaan voor Niane. Met een goal en een assist was hij heel beslissend voor Charleroi.
onze MENING
over de match
De eerste helft werd helemaal gedomineerd door Charleroi maar goals bleven uit tot in de blessuretijd. De strafschop van Niane deed de match geen goed want na de pauze ging de thuisploeg achteruit leunen. Gelukkig kregen de Zebra's er toch nog zin.