Op de 6de speeldag in Play-Off 1 heeft Antwerp in eigen huis gewonnen tegen Standard. De Great Old pakt zo een indrukwekkende 13 op 18 en komt zelfs (even?) naast Club Brugge op de tweede plaats.

Een stevige botsing tussen Laifis en Opare zou z'n impact hebben, want halverwege de eerste helft werden beide spelers gewisseld. Weinig kansen ondanks overwicht van Antwerp en net voor het halfuur moest Ochoa platgaan op een trap van Lamkel Ze. Enkele minuten later legde ref Verboomen de bal op de stip nadat Baby tegen de grond ging in een duel met Kosanovic. Mbokani trapte de elfmeter zelfzeker tegen de netten. Antwerp drukte door, maar in de slotfase kwam Standard een paar keer opzetten en dat loonde. Eerst miste Djenepo een geweldige kans na een center van Fai. In de toegevoegde tijd schoot een voorzet voorbij de Antwerpse defensie en aan de tweede paal duwde Vanheusden onder en via Bolat de gelijkmaker binnen. Standard liep de hele eerste periode achter de feiten aan, maar toch trok het met 1-1 naar de kleedkamers.

De tweede helft was nog maar pas begonnen of Ref Verboomen legde na een tussenkomst van de VAR de bal op de stip voor een overtreding van Arslanagic op Emond in de zestien. Emond zag zijn elfmeter gestopt door Bolat en ook in de rebound trapte hij over. Op het uur viel het doelpunt aan de overkant. Ook daar appel voor een strafschop, maar Lamkel Ze controleerde het leer, kwam naar binnen en trapte laag voorbij Ochoa raak. In de 73ste minuut werd de match tien minuten gestaakt nadat Antwerp-fans bekertjes bier richting de Luikse bank (bleven) gooien. Invaller Bolingi liet vlak na de onderbreking een geweldige kopkans liggen na een voorzet van Lamkel Ze. Standard probeerde nog wel, maar kreeg geen kansen meer. Lamkel Ze pakte in de toegevoegde tijd een domme tweede gele kaart en dus rood en mist de topper in Genk.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
de MAN
van de match
onze MENING
over de match