Zulte Waregem wint eenvoudig van Cercle Brugge met 6-2 . Tijdens de rust stond de ploeg uit Waregem al op een 3-0 voorsprong. Theo Bongonda speelde vanuit een centrale rol de verdediging van Cercle aan flarden.

De wedstrijd duurde maar elf minuten, want toen kopte Hamdi Harbaoui zijn eerste van de avond op aangeven van De Fauw tegen de netten. Daarna gingen de kopjes van Cercle al hangen. De kansen van Zulte stapelden zich op, maar de ploeg van Franky Dury kon niet scoren. Tot Theo Bongonda zich als een slang door de zestien meter van Cercle loodste en de bal langs Nardi in het doel schoof.

Bongonda was nog niet klaar en enkele minuten later liep hij de hele linkerflank af om dan Harbaoui te bedienen. De Tunesiër moest zijn tweede van de avond alleen nog maar binnen tikken. Cercle Brugge kon nooit een vuist maken in de eerste helft tegen de buren van Wargem. Alleen Bruno kon gevaarlijk zijn en zelfs scoren, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. 

Na de rust leek Cercle met goede moed uit de kleedkamer te komen, maar het was Zulte die eerst wist te scoren. Sandy Walsh werkte de mooiste aanval van de avond af. Daarna maakte Harbaoui zijn hattrick compleet na een penalty. Smet legde de bal eerste buiten de zestien, maar na een tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Gianni Bruno kon de eerredder tegen de netten jagen, ook via een penalty. 
De doelpuntenkermis bleef duren. Bongonda maakte zijn tweede van de avond nadat hij de bal zelf onderschepte en Nardi omspeelde. De ingevallen De Belder kon ook nog scoren en zetten de 6-2 eindscore op het bord. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Na elf minuten leek de wedstrijd al gespeeld. De kopjes gingen bij Cercle al hangen en Zulte Waregem speelde met vertrouwen.
de MAN 
van de match
Ondanks zijn hattrick is Harbaoui niet de Man van de Match. Theo Bongonda was de spelmaker van Zulte Waregem. Hij was overal en was ongrijpbaar voor Cercle Brugge. Hij scoorde en gaf een assist, maar was vooral de beste speler op het veld.
onze MENING 
over de match
Zulte Waregem was veruit de betere ploeg. Vooral Bongonda en Harbaoui waren ontzettend goed vandaag. In de tweede helft probeerde Cercle nog terug te vechten, maar de goudhaantjes van Zulte waren te sterk.