Genk heeft zijn vijfde overwinning in Play-Off 1 beet. De Limburgers wonnen met 0-1 op het veld van AA Gent. Trossard zorgde met een knappe plaatsbal voor drie belangrijke punten in de race naar de landstitel.

Ondanks de bekerfinale van aanstaande woensdag was AA Gent niet van plan om de wedstrijd tegen Genk zomaar te laten lopen. Integendeel, de thuisploeg was in de eerste helft gedurende lange tijd de bovenliggende partij. De eerste kans was ook voor de Gentenaren, maar Odjidja trapte op de vuisten van Vukovic.

Genk geraakte niet in haar geliefkoosde spel. De Limburgers moesten het balbezit aan AA Gent laten, dat via Asare en Kvilitaia twee uitstekende kansen op de voorsprong kreeg. Het openingsdoelpunt viel echter aan de overkant na een knappe soloactie van Ito. Na ingreep van de videoref werd de goal echter afgekeurd omwille van een voorafgaande fout van de Japanner.

Na de pauze draaide Genk het spelbeeld helemaal om. De leider nam de wedstrijd nadrukkelijk in handen. Na tien minuten in de tweede helft zorgde Trossard ook voor de voorsprong. De flankspits krulde de bal via de binnenkant van de paal prachtig in doel.

Ook nadien bleven de kansen voor Genk. Onder meer Samatta had voor een ruimere voorsprong kunnen zorgen, maar de Tanzaniaan miste een opgelegde kans. AA Gent kon geen vuist meer maken. De thuisploeg ontsnapte in de toegevoegde tijd nog aan een tweede doelpunt. Trossard trof immers de paal.

Genk pakt zo drie belangrijke punten en legt de druk volledig bij Club Bruge. Bij AA Gent gaat de focus nu helemaal richting de bekerfinale tegen KV Mechelen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Trossard. De goal zorgde ervoor dat Genk de wedstrijd volledig in handen kon nemen. Bovendien verdient de treffer van Trossard zeker ook een schoonheidsprijs.
de MAN
van de match
Leandro Trossard. De kapitein zorgt met zijn doelpunt voor drie belangrijke punten. Trossard werkte zowel offensief als defensief hard voor de ploeg.
onze MENING
over de match
Genk had het moeilijk in de eerste helft. AA Gent nam toen het voortouw, maar scoren lukte niet voor de thuisploeg. Na de pauze was Genk heer en meester. Uiteindelijk is de zege wel verdiend.