Charleroi heeft thuis gewonnen van STVV. Op die manier wippen de Zebra's over de Kanaries naar de leiding in Jupiler Pro League Play-Off 2A.

Vijf veranderingen bij de thuisploeg. Nurio en Busi stonden achterin op de flanken. Ilhaimaharitra en Morioka kwamen terug in de basis. Bij STVV kreeg Mmae een plaatsje in het elftal dat aan de wedstrijd begon. Lang kon die daar echter niet van genieten. Een snelle eerste gele kaart en een dreigende tweede zorgden nog voor de rust voor zijn vervanging.

De thuisploeg startte hevig. Bruno toonde de intenties met een snel schot en even later hielp STVV een handje. Knullig balverlies achterin bracht de bal bij Hendrickx. Die mocht door het centrum oprukken en hard, laag en centraal binnentrappen. Charleroi meteen op voorsprong. STVV meteen wakker en vanaf dan ook iets beter in de wedstrijd. Meer dan een schot over van De Sart leverde het wel niet op in de eerste helft. Aan de overkant bracht Pirard nog redding op schoten van Osimhen en Morioka.

Ook na de pauze trok Pirard die goede lijn door. In één minuut werd hij twee keer getest door Morioka, evenveel keer had hij een goed antwoord in huis. Ook op het schot van Osimhen stond de goalie van STVV paraat. STVV stelde daar weinig tegenover. Invaller Thallyson kreeg nog de beste kans in het slot, maar Nurio gooide zich in de baan van de bal. Nurio maakte er helemaal op het einde nog 2-0 van en wipt zo over STVV in de stand.

het MOMENT
van de match
Het balverlies van STVV dat Hendrickx vrije doorgang gaf naar de 1-0.
de MAN
van de match
Pirard. De goal van Hendrickx ging centraal naast hem binnen, maar nadien toonde hij zich keer op keer onklopbaar en hield zijn ploeg zo lang in de wedstrijd. 
onze MENING
over de match
Charleroi begon scherper aan de wedstrijd en werd daar al snel voor beloond. Nadien kwam STVV wel beter meedoen, maar grote kansen en dus aanspraak op een (doel)punt leverde dat niet op.