Op de zevende speeldag van Play-Off 2B won Kortrijk met 2-1 van Waasland-Beveren. De doelpunten werden gescoord door Kortrijk-topschutter Avenatti (2x) en D'Haene (e.d.). Zo zetten de West-Vlamingen, met nog drie speeldagen te gaan, een grote stap richting de groepswinst in Play-Off 2B.

Het was thuisploeg Kortrijk dat het best begon aan de wedstrijd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de West-Vlamingen, na een dikke twintig minuten spelen, op voorsprong kwamen. De voorzet werd verzorgd door linksachter D'Haene, afwerker van dienst was Kortrijk-topschutter Avenatti. Niet veel later kwam uitploeg Waasland-Beveren dan toch eens opzetten. Ampomah met de knappe individuele actie, maar zijn schot spatte vervolgens uiteen op de paal. De onfortuinlijke D'Haene kreeg het leer nadien ongelukkig tegen de benen en schoof de 1-1 uiteindelijk in eigen doel. Op het half uur was Kortrijk weer aan zet. Chevalier met de versnelling en voorzet, andermaal Avenatti met het doelpunt. Zo gingen we rusten met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg.

De ploeg van trainer Custovic kwam dan weer het best uit de kleedkamers. Desondanks wisten ze hier niet van te profiteren en was het de thuisploeg dat al snel de touwtjes terug in eigen handen nam. Het team van trainer Vanderhaeghe domineerde uiteindelijk zowat de hele tweede helft, al mocht het doelman Bruzzese danken voor twee broodnodige reddingen - op een schot van Ampomah en een kopbal van Lulic - op het einde van de wedstrijd. Zo won Kortrijk dus met 2-1 van Waasland-Beveren en zette het een grote stap richting groepswinst in Play-Off 2B.MOMENT - MAN - MENING

het MOMENT
van de match
De knappe 2-1 van Kortrijk-topschutter Avenatti was het moment van de wedstrijd.

de MAN
van de match
Wie anders dan Avenatti, die met twee mooie kopbaldoelpunten zijn ploeg aan de overwinning hielp, kan de man van de match zijn?

onze MENING
over de match
Thuisploeg Kortrijk domineerde de wedstrijd en won verdiend. Bij Waasland-Beveren was Ampomah een lichtpuntje in de duisternis.